Toneel

Radman

Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel

Kies een datum / tijd:

Op locatie

HELE GONDEL (MAX 3 VOLWASSENEN EN EEN KIND) € 25,-
HALVE GONDEL (MAX 2 PERSONEN) € 15,-

Kies een datum / tijd:Op locatie

HELE GONDEL (MAX 3 VOLWASSENEN EN EEN KIND) € 25,-
HALVE GONDEL (MAX 2 PERSONEN) € 15,-

Een origineel avontuur voor de hele familie in een 18 meter hoog reuzenrad op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Stap in, draai mee met Radman en kijk om je heen alsof je de wereld voor het eerst ziet. Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel slaan de handen ineen en brengen Radman: een unieke muzikale theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot kermisfanaat, met als decor jouw eigen stad.

Sssst! Stil nu. Luister eens. Hoor je de stad zuchten? 
In een 18 meter hoog reuzenrad luister je met een koptelefoon op je hoofd naar het verhaal van Radman. Hij torent door zijn lengte boven alles en iedereen uit, waardoor hij een geweldig overzicht heeft. Radman hoort en ziet alles, ook de dingen en mensen die voor ons vaak onopgemerkt blijven. Hij fluistert je tijdens het ritje de geheimen van boven en beneden in het oor. Want wat doet die mevrouw van nummer 60 in de straat met die gekke naam elke ochtend? Wat is er aan de hand met de bomen in het parkje om de hoek? En hoe smaken wolken eigenlijk?

Met de klanken van The Colorist Orchestra en de warme stem van de Belgische acteur Jan Bijvoet die het verhaal, geschreven door Gerda Dendooven, vertelt, is een ritje in een reuzenrad nog nooit zo bijzonder geweest. Samen met een draaimolen en andere theatrale activiteiten vormen ze een bijzondere opening van het theaterseizoen. De ronddraaiende belevenis staat in september en oktober op de stoep van een aantal schouwburgen.

Iedereen is welkom
Een ritje in een reuzenrad is op zichzelf al een leuke beleving voor iedereen, daarom is Radman toegankelijk voor alle leeftijden. Van de theatrale beleving krijgen kinderen vanaf 4 jaar al iets mee. Het verhaal is voor kinderen vanaf 7 jaar echt goed te volgen.
Voor de kleintjes onder de 4 jaar is het ‘gewoon’ een spannend ritje in een reuzenrad, maar ook dat is hartstikke leuk! Kinderen onder de 1.20 meter mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het reuzenrad in. 

LET OP: zonder QR-code van de CoronaCheck kunnen we je helaas geen toegang geven tot Radman.


Aantal personen in gondel
Het toegestane gewicht in een gondel is 300kg. Dit betekent dat er maximaal 3 volwassenen (plus eventueel een kind) in een gondel mogen. Of 2 volwassenen en 2 kinderen.

Concept & productie ‘Radman’: Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel
Tekst: Gerda Dendooven
Compositie: The Colourist Orchestra
Stem: Jan Bijvoet

 

Deel deze voorstelling:   E-mail