Ragazze Quartet

But not my soul

Het Ragazze Quartet breekt een lans voor Florence Price, de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die erkend werd om haar symfonieën en wier composities werden gespeeld door een gerenommeerd orkest. Haar werk is een aangename mix van Europese romantiek, Southern roots, opkomende blues en Afro-Amerikaans geestelijke muziek. Het strijkkwartet combineert dit met het altijd prachtige 'Amerikaans kwartet' van Antonin Dvořak (een grote inspirator van Price) en nieuw werk van singer-songwriter Rhiannon Giddens.
 
Florence Price schreef een lied naar aanleiding van een advertentie die ze zag uit de tijd van de slavernij, waarin een jonge vrouw te koop werd aangeboden, met haar 9 maanden oude baby ‘At the purchaser’s option’. Dit lied werd voor het Kronos Quartet gearrangeerd voor hun 50 For the Future project.
De titel van dit programma is afgeleid van een van de regels uit haar lied: ‘You can take my body, but not my soul.’

In april 2024 verschijnt de cd But not my soul bij Channel Classics.

Over Ragazze Quartet:
Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Het Ragazze Quartet speelt gemiddeld 80 concerten per jaar in concertzalen als het Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ, maar is eveneens te zien concertseries door heel het land en op festivals als Oerol op Terschelling. Buitenlandse reizen voerden hen naar onder andere Engeland, Zweden, China, Japan, Indonesië en Amerika. Ragazze werkt graag samen met jonge musici en theatermakers evenals met toonaangevende organisaties als NDT, het Kronos Quartet, Orkater en het Holland Festival.

Programma:
Florence Price - strijkkwartet no. 2
Antonín Dvořák - Strijkkwartet in F groot, opus 96 ‘Amerikaans’
Rhiannon Giddens - At the purchaser’s option
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 10 mei 2024
vr 10 mei 2024
20:15 - 21:45 uur
Pauze
Met pauze
Locatie/zaal
Doopsgezinde kerk

Tickets

vr 10 mei 2024 vr 10 mei 20:15 uur
Standaard € 25,00
20:15 uur Standaard € 25,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken