Toneel

Roem

Victor Reinier en Renée Soutendijk

AEGON zaal

Prijs € 30,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 30,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Als het personage van een acteur uit een politieserie wordt geschreven, stort zijn wereld in. Hij klopt aan bij een psychiater. Gaandeweg de sessies groeit de band tussen patiënt en behandelaar… Toptoneelschrijver Ger Thijs en steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk nemen het publiek in ‘Roem’ mee naar de wereld van de Bekende Nederlanders. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als een held van zijn voetstuk valt?


Ger Thijs, een van de belangrijkste toneelauteurs van ons land en onder meer bekend van het prachtige ‘De Kus’, schreef speciaal voor steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk een treffend toneelstuk. ‘Roem’ voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt?
Als het personage van een acteur (Victor Reinier) uit een politieserie geschreven wordt, stort zijn wereld in. Decennialang was hij de held met wie iedereen gezien wilde worden. De fans stonden in de rij voor zijn handtekening of foto. Zijn ontslag maakt daar een bruut einde aan en hij gaat wanhopig op zoek naar psychische hulp. De behandelend psychiater (Renée Soutendijk) doet haar uiterste best de relatie zakelijk te houden, maar gaandeweg de sessies groeit de band tussen patiënt en behandelaar.


Tekst: Ger Thijs | regie: Hanneke Braam | spel: Victor Reinier en Renée Soutendijk

Wat als een televisieheld van zijn voetstuk valt?

Website: www.hummelinckstuurman.nl