Toneel

Sadettin K

SHOW ME THE MONEY

donderdag

6

april
2023

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 21,50
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

6

april
2023

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 21,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Sadettin duikt in SHOW ME THE MONEY in de wereld van het geld. Of beter gezegd: zijn geld. Geld speelt -zoals bij misschien wel meer mensen- een grote rol in zijn leven. Als we eerlijk zijn: een te grote rol. Waar komt deze fascinatie vandaan? En welke rol speelt zijn afkomst hierbij? Ondersteund door muziek van Kaspar Schellingerhout probeert Sadettin in SHOW ME THE MONEY antwoord te vinden op deze moeilijke vragen.

Sadettin’s leven wordt door geld beheerst: of het nu de afwezigheid ervan is, of de aanwezigheid. Als hij het heeft, wil hij het uitgeven, maar steeds als hij bij een kassa afrekent hoopt hij dat hij niet te veel heeft gekocht.

Een geheim dat hier verklapt mag worden: de enige reden dat Sadettin als kind van Turkse arbeidsmigranten in Zutphen werd geboren en niet in het dorp van zijn ouders is GELD. Zijn vader verliet Turkije voor het geld van Nederland. Misschien is Sadettin er daarom wel zo door geobsedeerd. Misschien is het iets erfelijks? Of moet hij een schuld aflossen, zo veel mogelijk geld verdienen en succesvol zijn in het leven als compensatie voor de offers van zijn ouders? En is dat misschien wat we allemaal aan het doen zijn, een schuld aan onze ouders terugbetalen?

Over Sadettin K
Sadettin Kirmiziyüz presenteert zijn voorstellingen onder de naam SADETTIN K. Sadettin is een hedendaagse verteller die – met humor en zelfrelativering – het maatschappelijke combineert met het persoonlijke. Hij maakte naam met voorstellingen als Citizen K en Somedaymyprincewill.com die thema’s als identiteit, migratie en integratie op een rake, soms grappige maar altijd ontroerende en empathische manier benaderen.


Concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz 
Muziek: Kaspar Schellingerhout 
Dramaturgie: Liet Lenshoek
Decor: Sacha Zwiers
Kostuums: Lotte Goos
Licht: Gé Wegman

‘Ik bezit dus ik besta’

Website: sadettink.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail