Muziektheater

Black Sheep Can Fly | Saman Amini, Nima Mohaghegh

Onvoorspelbaar Verleden

donderdag

19

november
2020

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 16,-

donderdag

19

november
2020

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 16,-

Na succesvolle voorstellingen zoals A Seat At The Table en Samenloop van Omstandigheden komt Black Sheep Can Fly nu met Onvoorspelbaar Verleden, een muzikale voorstelling van theatermakers Saman Amini en Nima Mohaghegh i.s.m Arie de Mol. Een tragikomedie over het vergaan door pijn uit het verleden en in hoeverre je als mens een keuze hebt je daarvan te bevrijden. Een voorstelling vol humor en scherpe inzichten.

Dit verhaal draait om Amir, ooit een straatschoffie, nu een talentvolle en gerespecteerde zanger aan het toppunt van zijn carrière. Ondanks al het succes is Amir verre van gelukkig. Hij is depressief, drinkt alsof er geen morgen meer is en raakt steeds verder verwijderd van alles wat hem lief is in het leven. Na een mislukt optreden stort zijn wereld in elkaar. Zijn fans en zijn beste vriend keren zich tegen hem. Die avond drinkt Amir als nooit tevoren en belandt in een zwart gat. Als hij weer bijkomt, is hij op het strand van Baarzagh, het station tussen aarde en hel. Amir komt in een hallucinante nachttocht terecht waar hij via donkere krochten en diepe dalen zijn weg naar huis probeert terug te vinden. 

Saman Amini’s kracht ligt in de gezongen vertelling. Hij verleidt je nu eens met een bitterzoete blues, dan weer slaat hij je om de oren met scherpe raps, melancholisch en betoverend. Ook in deze voorstelling gaan theatrale scenes en sterk persoonlijke liedjes moeiteloos in elkaar over. En zoals altijd weet Amini humor constant af te wisselen met scherpe inzichten.

Saman Amini: “Zo veel van onze beweegredenen in het heden zijn gebaseerd op littekens uit het verleden. Het durven inzien en veranderen van disfunctionele gedragspatronen bij onszelf ondersteunt de verbinding met de ander. En de verbinding met de ander is de essentie van ons bestaan. Verbinding met onze families, vrienden en de samenleving waarin wij leven.”


Black Sheep Can Fly | Saman Amini, Nima Mohaghegh in coproductie met Theater Utrecht

CREDITS
Concept: Saman Amini, Nima Mohaghegh
Tekst: Saman Amini en Nima Mohaghegh i.s.m. Arie de Mol
Tekstuele bijdrage: Vincent van der Valk
Regie, muziek: Saman Amini
Eindregie, dramaturgie: Nima Mohaghegh
Spel: Saman Amini en Arie de Mol
Muzikaal leider, muzikant: Martin Verheesen

in coproductie met Theater Utrecht

Website: blacksheepcanfly.nl

De pers over A Seat At The Table
“De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren.” - NRC ★★★★★

“Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.”- De Volkskrant ★★★★

 

Deel deze voorstelling:   E-mail