Dans

Scapino Ballet Rotterdam i.s.m. OPERA2DAY & DoelenEnsemble

Song of the dark forest

donderdag

15

februari
2024

20:15 uur

Grote Zaal

Prijs € 34,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

donderdag

15

februari
2024

20:15 uurGrote Zaal

Prijs € 34,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

Het Scapino Ballet komt terug naar Leeuwarden! Samen met OPERA2DAY en het DoelenEnsemble brengt de volledige groep dansers een meeslepende en troostrijke voorstelling. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden terwijl herinneringen aan het strijdtoneel hem achtervolgen. Met live uitgevoerde werken van onder anderen Sjostakovitsj en Tsjaikovski en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt, en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Afgesloten wordt met het recente Prayer for Peace' van Sergei Akhunov. Die titel is een waar motto voor de gehele voorstelling.

Inleiding:
Bij deze voorstelling is een gratis inleiding beschikbaar. Reserveer je tickets via de website. In de inleiding wordt op een interactieve en beeldende manier verteld over verschillende aspecten van de voorstelling. Denk hierbij aan thematiek, werkwijze van de choreograaf, toneelbeeld en muziekkeuze. De inleiders zijn bevlogen en enthousiaste vertellers die Scapino’s unieke bewegingstaal en werkwijze tastbaar maken voor het publiek.


Credits:
Concept en regie: Serge van Veggel (OPERA2DAY)
Choreografie: Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas & Miller de Nobili 
Muzikale leiding: Maarten van Veen & Arie van Beek.

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Dans

 

Deel deze voorstelling:   E-mail