Strangers on Stage

Sidi Larbi Cherkaoui

PLUTO

AEGON zaal

Prijs € 39,50
CADEAUPAKKET € 45,-
incl. garderobe en pauzedrankje

2018

Strangers behind the stage 18.30 uur | € 15,-

Inleiding

AEGON zaal

Prijs € 39,50
CADEAUPAKKET € 45,-
incl. garderobe en pauzedrankje

2018

Strangers behind the stage 18.30 uur | € 15,-

Inleiding

2018 brengt diverse internationale producties in De Harmonie. Sidi Larbi Cherkaoui is een echt hoogtepunt! De wereldberoemde Belgische choreograaf creëerde  op basis van de populaire manga (een Japans stripverhaal) een sensationele voorstelling: Pluto. 


Een robotdetective raakt verzeild in een merkwaardige zaak. Er worden robotlijken en lijken van mensen gevonden. Terwijl hij de zaak probeert op te lossen, lijkt het er steeds meer op dat een robot de moorden op zijn geweten heeft. Het is een ‘on stage’ versie naar de epische manga van Naoki Urasawa and Takashi Nagasaki, die op zijn beurt een remake is van een van de ‘Atom’ verhalen Osamu Tezuka

Pluto staat garant voor een onvergetelijke ervaring. ‘Pluto’ gaat in wezen over de omgang met verandering en verlies. En, belangrijker nog, over de kracht van vergeving. Een centraal thema bij Sidi Larbi: “Vergiffenis schenken is soms heel moeilijk. Het lezen van ‘Pluto’ heeft me geleerd om dat toch te proberen.”

De voorstelling Pluto is in Europa alleen te zien in De Singel in Antwerpen, The Barbican in Londen en in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Nederlandse première!

Klik hier voor de trailer

Inleiding 15 feb (gratis, wel reserveren)
Voorafgaand is er een inleiding gegeven door Meinke Noordam (LF2018) en Jacob Haagsma (Leeuwarden Courant). Beide bezochten deze voorstelling afgelopen week in Londen. 13 februari verscheen het artikel van Jacob Haagsma over 'Pluto' in de Leeuwarder Courant. Dit artikel leest u hier.

Inleiding 16 en 17 feb (gratis, wel reserveren)
In het kader van de Japanse voorstelling Pluto, komt Helen McCarthy (London) naar Leeuwarden. McCarthy is een expert op het gebied van de Japanse manga kunst en de Japanse animatie-, strip- en popcultuur. Ze schreef onder meer het boek The Art of Osamu Tezuka: God of Manga.

Helen McCarthy geeft in de open colleges en in de inleiding inzicht in het werk van Osamu Tezuka en de manier waarop zijn werk nog steeds van invloed is op andere kunstenaars. De manga kunst is een inspiratiebron voor andere kunstvormen.

Let op: de colleges en inleiding zijn in het Engels. Helen McCarthy verzorgt de inleiding op 16 & 17 februari.

De voorstelling is in het Japans, met Engelse en Nederlandse boventiteling.


Strangers behind the stage
Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van De Harmonie? Boek dan meteen het 'Strangers behind the stage' arrangement bij je kaarten voor de voorstelling.
Tijdens deze korte rondleiding krijg je een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven. Samen met de rondleider dwaal je door het theater, langs het toneel, foyers en de kleedkamers, krijg je informatie over de architectuur, historie, voorstellingen en techniek.  Daarna staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar, inclusief consumptie.

Bestel het Cadeaupakket Pluto, prijs is inclusief:

- Kaart voor ‘PLUTO’ van Sidi Larbi Cherkaoui en het internationale gezelschap Bunkamura Theatre Cocoon- Bij aankomst een glaasje prosecco - Programmaboekje - Pauzedrankje- Na de voorstelling een drankje met hapjes

TOURPAKKET
| €65
vrijdag 16 en zaterdag 17 februari v.a. 16.45 uur

A Guide To Leeuwarden neemt u mee op een verrassende ontdekkingstocht door het centrum van Leeuwarden. Naast de populaire highlights wordt tijdens de tour ook stilgestaan bij de kleurrijke graffiti die te vinden is in het Leeuwarderse straatbeeld, zoals de prachtige, Japans geïnspireerde muurschildering van Miyamoto Musasi door Klaas Lageweg.

Tussendoor geniet u van een heerlijke maaltijd in het theaterrestaurant van Stadsschouwburg De Harmonie.

Het PLUTO TOURPAKKET bestaat uit:
- Een rondleiding door het centrum van Leeuwarden verzorgd door A Guide To Leeuwarden
- Een heerlijke maaltijd en glaasje prosecco/fris in het theaterrestaurant van De Harmonie
- Toegang tot de inleiding bij de voorstelling Pluto
- Een toegangskaart voor de voorstelling Pluto (incl. garderobe en pauzedrankje)

 

Internationaal theater vol muziek, dans, manga en robots!

Website: www.east-man.be

Klik hier voor 'Michaels Review'
Klik hier voor the review of the Stage
Klik hier voor the review of the Guardian