Muziektheater

Geen pauze

Accent zaal

korting met dbiebpas

De decembermaand is er een van reflectie en bezinning. Het jaar 2022 heeft zich in ons collectief geheugen genesteld; Een jaar waarin delen van de wereld eeuwenoude en diepgewortelde conflicten hun apotheose vinden. Een jaar waarin we een langdurige periode van onzekerheid en stilstand achter ons hopen te laten. Een jaar waarin we herijken en ons beraden op de toekomst. Maar hoe ziet deze eruit? Wat moeten we loslaten om vooruit te kunnen? Hoe vinden we elkaar weer na tijden van afstand? In de nieuwe editie van Stille Nacht am Silbersee proberen we grip te krijgen op het verleden en op de toekomst.

Na de succesvolle edities met schrijvers Arthur Japin (2017) en Anna Enquist (2018), psychiater Glenn Helberg (2019) en actrice Ariane Schluter (2021) nodigt Silbersee in 2022 voor de vijfde keer een ‘wintergast’ uit voor een stemmig en meditatief programma in de aanloop naar kerst. Onder leiding van actrice Bodil de La Parra bewegen we ons door een bijzondere voorstelling. Verwacht een intiem concert, waarin tekst en muziek samenkomen in een persoonlijke vertelling. Op het podium spreken de nieuwe teksten van Emma Lesuis, in combinatie met de hedendaagse jazz en klassieke compositie van David Dramm, nog meer tot de verbeelding. Thema’s als liefde, hoop, twijfel en troost vormen de leidraad. Stille Nacht am Silbersee bied je een warme samenkomst, een rijkdom aan klanken, gedachtes en thema's die in de donkere maanden en in de aanloop naar kerstmis voor iedereen relevant zijn.

Een alternatieve nachtmis