Jeugd & Familie

Sirius en de Spacecowboy

Festival Het Avontuur | Firma Draaijer&deVries

donderdag

26 oktober   2023

  11:00 - 11:45 uur
Geen pauze
donderdag

26 oktober   2023

  13:15 - 14:00 uur
Geen pauze
Bovenzaal

Prijs € 5,-

VANAF 4 JAAR

donderdag

26 oktober   2023

  11:00 - 11:45 uur
Geen pauze
donderdag

26 oktober   2023

  13:15 - 14:00 uur
Geen pauze
Bovenzaal

Prijs € 5,-

VANAF 4 JAAR

Iedere avond zegt Inca welterusten tegen de helderste ster aan de hemel. Als de brutale cowboy Billy op een avond met zijn lasso precies die ster uit de hemel vangt, barst er een strijd tussen de twee los. Wie heeft het meeste recht op de ster? Sirius en de Spacecowboy is een avontuurlijke, fantasierijke en filosofische poppentheatervoorstelling, speciaal voor de kleinste aardbewoners.

Deze voorstelling is onderdeel van Festival Het Avontuur.

Het verhaal
Iedere avond zegt Inca welterusten tegen de helderste ster aan de hemel. Als de brutale cowboy Billy op een avond met zijn lasso de ster uit de hemel lassoot om ‘m toe te voegen aan zijn verzameling van dingen-die-hij-wilde-hebben-en-nu-van-hem-zijn, kan Inca niet meer slapen.

Inca en Billy gaan de strijd aan over wie het meeste recht op de ster heeft. Kan een rondreizende rechter misschien uitkomst bieden? Of Sytske van de Sterrenwacht, die verontrustende geluiden opvangt uit het heelal. Of heeft het Mannetje op de Maan het antwoord op de vraag van wie de ster nu écht is?

Sirius en de Spacecowboy is een avontuurlijke, fantasierijke en filosofische poppentheatervoorstelling voor de kleinste aardbewoners. Een voorstelling met belangrijke vragen, zoals wat ‘bezit’ betekent en wanneer je ergens recht op hebt. Vragen over zaken die volwassenen misschien wel heel normaal zijn gaan vinden?


Concept & spel: Romke Gabe Draaijer & Eline de Vries
Tekst: Eelco Venema
Eindregie: Mark Haayema
Scenografie: Leoni Pirenne
Muziek: David Schwarz
Poppen: Leoni Pirenne 
Decorbouw: Frouke Wiersma
Kostuums: Kim Nieuwenhout
Campagnebeeld: Jeroen Vos
Fotografie: Christian Kamminga

 

Deel deze voorstelling:   E-mail