Spaghettirellen

Theatergroep De Jonge Honden

Het geprezen Spaghettirellen van Theatergroep De Jonge Honden en de uit Friesland afkomstige toneelschrijver Wessel de Vries gaat over de confrontatie tussen Italiaanse gastarbeiders en jaloerse nozems uit het Twentse Oldenzaal in 1961. Een avontuurlijke mix van spaghettiwestern, Romeo en Julia en West Side Story vol brommers, verliefde nozems en jonge mensen met dromen. “Een indringende combinatie van documentair theater en fysiek toneel” volgens Theaterkrant.
 
Over Theatergroep De Jonge Honden:
Theatergroep De Jonge Honden brengt op toegankelijke, nieuwsgierige en verbindende wijze het publiek met theater in aanraking met de verhalen die liggen verscholen in onze geschiedenis. Eerder brachten zij de succesvolle voorstellingen Oorlogswinter en De scheepsjongens van Bontekoe in het theater.
 
Inleiding
Schrijver Wessel de Vries en acteur Billy de Walle verzorgen de inleiding. Wessel schreef het script van de Spaghettirellen als een "West Side Story in Oldenzaal". Hij vertelt over hoe dit spannende verhaal op zijn pad kwam, over de interviews die hij had met de inmiddels hoogbejaarde relschoppers en over hoe hij van dit alles een script maakte. Billy speelt in de voorstelling de rol van de Italiaanse gastarbeider Dante. Hij zal vertellen over hoe hij zich voorbereidde op zijn rol (o.a. door Italiaanse lessen te volgen). Verder krijg je een kijkje geven achter de schermen van het maakproces.
 
Credits
Regie: Jolmer Versteeg
Script: Wessel de Vries
Spel: Joshua Albano, Billy de Walle, Eva Gebbinck (stage), Miracle van de Ruit, Christopher van Duijn, Jelle Mensink en Fokke Baarssen
Muziek: Sebastiaan Flier en Arjen Dijkstra
Kostuums: Hanne Pierrot
Dramaturgie: Maarten Bos
Fotografie: Jan Amse
Scenefotografie: Bart Grietens
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 7 maart 2024
do 7 maart 2024
19:30 - 20:45 uur
Pauze
Geen pauze
Locatie/zaal
Middenzaal
  • Leeftijd: vanaf 12 jaar
  • 18:30 uur | Inleiding door Wessel de Vries en Billy de Walle | gratis wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 7 maart 2024 do 7 mrt 19:30 uur
Standaard € 22,50, Jongeren € 18,50
19:30 uur Standaard € 22,50, Jongeren € 18,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken