Strangers on Stage

Stormram meets the Fringe

Diverse zalen

Prijs € 16,50
incl. garderobe

Korting met dbiebpas

Diverse zalen

Prijs € 16,50
incl. garderobe

Korting met dbiebpas

Het eigenzinnige Amsterdam Fringe Festival gaat op tournee met de prijswinnaars van het afgelopen seizoen. Samen met STORMRAM transformeren ze het theater tot een festivalterrein. Stuk voor stuk excentrieke, hartveroverende en spannende voorstellingen van aanstormend talent met lef. Voor deze editie gaat STORMRAM een unieke samenwerking aan met het Fringe Festival, waardoor je producties van de noordelijke collectieven kan zien èn the best of Fringe. Dubbel festijn! Onderstaande optredens zullen deze avond te zien zijn:

DON'T WORRY BE YONCÉ - XS Edition - performance kollektiv PONY CAMP 
Diva, koningin, seksbom, moeder, zakenvrouw, echtgenote, feminist - #FLAWLESS. Let Us Upgrade U: DON'T WORRY BE YONCÉ (XS) is een stapsgewijze cursus (voor beginners tot gevorderden) om Queen B te worden. Liberté, egalité, Be Yoncé!
 
“Aanstekelijke lecture performance […] weet een diepere laag aan te boren over vrouwbeelden, seksisme en de haast religieuze status van sterren.” - Volkskrant ****

De Gendermonologen - MACABRE
Het vinden van schoonheid in dat wat niet gezien wordt. Het tonen van de schaduwkant van dat wat mooi gevonden wordt. In De Gendermonologen navigeer Macabre door de wereld tussen man en vrouw. Een transformance over gender als rekbaar begrip. Hoe mannelijk of vrouwelijk ben jij eigenlijk?
 
When we cried confetti - MAN || CO 
Tussen een wirwar van slingers, onder een hemel vol discoballen en middenin een hoop confetti….móet het wel feestelijk zijn. Ze willen ten dans worden gevraagd. Ze willen op gepaste afstand schuifelen. Ze willen verleiden en gezien worden. De eerste uitgeblazen kaarsjes, de liefdesverklaringen, de laatste dans.   
When we cried confetti is een rollercoaster van feest naar feest. Een viering van het leven waarin de angst om vergeten te worden de boventoon dreigt te voeren.

Daar. – Illustere Figuren
"Als je een schip wil bouwen, verzamel dan geen mensen om hout te zoeken, maar leer hen verlangen naar de eindeloze immensheid van de zee." – Antoine de Saint-Exupéry
Daar. is een  voorstelling van het voltallige collectief en een ode aan verlangen, verbeelding en utopieën. Een utopie is per definitie iets onhaalbaars, iets waar we nooit zullen geraken. En dat is nu exact wat we nodig hebben. Een streven om telkens achteraan te blijven rennen. En deze bij te stellen wanneer het beter gaat. Een utopie als een wortel voor de kop van de ezel en als een kompas voor de toekomst.
Vol verlangen stappen 6 mannen in een zelf gebouwde raket en starten een avontuur naar een planeet zonder erfenis om op eerlijke wijze 'opnieuw te beginnen'. Hoe? Geen idee! Van belang? Ja! Goed! Proberen!
Een hoopvolle jonge jongens voorstelling over utopisch durven denken en ervoor gaan.

Douwe Dijkstra en de sneue vertoning - Heksenhamer    
Hoe gaan ze in Duitsland om met de dood? En is er in Duitsland ook een markt voor necropop? In oktober gaat het Noord-Nederlands necropopduo Douwe Dijkstra en de sneue vertoning naar Leipzig om zich daar een maand lang onder te dompelen in het wel en wee van de Duitse begrafenisindustrie. De resultaten daarvan worden gepresenteerd in een ultraspeciale show op Stormram.
 
Filmcollectief Natte Haring
Filmcollectief Natte Haring toont hun tweede film 'Het Grandioze Falen' tijdens STORMRAM meets the Fringe. Dit is een kort komisch drama over grootheidswaanzin, de kunst van jezelf voorliegen en onvoorwaardelijke vriendschap. Als een mislukte jongeman terugkeert naar Leeuwarden, zitten zijn oude vrienden vol plannen.
  
Marcus, die ooit als veelbelovend te boek stond, keert met hangende pootjes terug naar Leeuwarden, waar hij direct wekenlang op de bank van zijn moeder doorbrengt. Maar hij rekent buiten zijn oude schoolvrienden, een stel drieste plannenmakers die hem subiet meeslepen naar hun stamkroeg. Simpelweg omdat ze geloven in Marcus en zijn talent en omdat ze hem nodig hebben om hun doldwaze plannen werkelijkheid te laten worden. Komisch en ontroerend drama over een groep aanklooiers in een stad vol probeersels en ambitieuze projecten.
 
Us Buorman Yn Talinn- HOMSK
Us Buorman Yn Tallinn (onze buurman in Tallinn) is een theatrale video-installatie gebouwd in een oude Catalaanse ambulance waarin theatermakers Eelco Venema en Lourens van den Akker in de zomer van 2017 naar Tallinn reisden op zoek naar de Europese droom. Hun ervaringen en het verzamelde filmmateriaal vormen de basis voor de installatie. Ondersteund door visuals van video-artist Frouke ten Velden en muzikant Hilbrandt ondergaat het publiek een Europese droomtrip.

Through the Valley - Teddy’s Last Ride
Through the Valley is een donker sprookje over uitsluiting en acceptatie, moraal en oordeel. Door middel van muziek, dans en videoprojectie creëert regisseur Manuel Kiros Paolini een wereld vol liefdevolle outcasts en confronteert het publiek met vragen over empathie en afkeuring.
Teddy’s Last Ride is een voormalig dansgezelschap dat zich is gaan richten op podiumkunsten. Opgericht door een stel internationale buitenbeentjes in de twintig, die ook de regie en het spel voor hun rekening nemen. Het Groninger collectief bestaat uit dansers, muzikanten en acteurs en komt voort uit Club Guy & Roni.                                                   
Teddy’s Last Ride won onlangs nog de Spr!tzl-finale: het nieuwe talentontwikkelingsproject van Silbersee in Amsterdam. Redenen te over voor de STORMRAMMERS om Teddy’s Last Ride te vragen als gastcollectief voor deze editie.

English

“Wild and promising”, the Leeuwarder Courant called an earlier instalment of STORMRAM, the mini-music and theatre festival. This year will be even wilder and more promising, in collaboration with the remarkable Amsterdam Fringe Festival, including:

DON’T WORRY BE YONCÉ – XS Edition
Diva, queen, sex bomb, mother, businesswoman, wife, feminist - #FLAWLESS. No, Beyoncé won’t show her booty in Leeuwarden tonight. We do offer you a course on how to become Queen B yourself. Let Us Upgrade U: DON’T WORRY BE YONCÉ (XS) is a step-by-step course to become Queen B, suitable for both beginners and advanced guests. Liberté, egalité, Be Yoncé!

“A contagious lecture performance […] that knows how to dig deep into women’s imigary, sexism and the almost religious status celebrities are given.” – Volkskrant

When we cried confetti | MAN || CO
In between a tangle of garlands, under a sky of disco balls and right in the middle of a pile confetti, life just has to be festive.

They want to be asked to dance. They want to slow dance at an appropriate distance. They want to seduce and to be witnessed. The first blown out candles, the confessions of love, the last dance.

When we cried confetti is a rollercoaster from party to party. A celebration of the life in which the fear to be forgotten threatens to predominate.

De Gendermonologen | MACABRE
To find beauty in that which cannot be seen. To show the dark side of conventional beauty. De Gendermonologen by Macabre navigates the world between man and woman. A transformance about gender as a flexible concept. How masculine or feminine are you, anyway?


Klik hier voor de timetable van de avond.
Fotograaf: Lucas Kemper

Website: amsterdamfringefestival.nl stormramcollectieven.com