Muziektheater

Sympathy for the Devil

het vuur van de sixties

vrijdag

16

december
2022

20:30 - 22:00 uur
Geen pauze

Middenzaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

16

december
2022

20:30 - 22:00 uur
Geen pauzeMiddenzaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Sympathy for the Devil is een meedogenloze muziektheatervoorstelling over twee sensationele jonge vrouwen. Dé stijliconen van de swinging sixties en de muzen van de Rolling Stones. Marianne Faithfull en Anita Pallenberg: ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid? Een ongefilterd verhaal op de soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions.

Het is 1966 en alles moet anders. Een nieuwe wereld wordt geboren, met eigen muziek, mode en een eigen moraal. Het einde van een preutse generatie. Middenin die draaikolk ontmoeten Marianne Faithfull en Anita Pallenberg elkaar. Een levenslange vriendschap begint. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten ze zich in het leven in de spotlights, om het tot op de bodem leeg te slurpen.

Sympathy for the Devil volgt Anita en Marianne backstage. Hun leven zal hoge pieken kennen, maar ook onvoorstelbaar diepe dalen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. De parallellen met het ‘nu’ zijn groter dan gedacht. We zijn opnieuw de grenzen van seksualiteit en emancipatie aan het onderzoeken.


Regie: Boudewijn Koops
Tekst: Sophie Kassies
Spel: Pip Lieke Lucas en Eva van der Post
Muziek: Stones Sessions
Film en visuals: Erik Franssen
Creatief Producent: Zwolse theaters & Wolter Lommerde

renzen zoeken, grenzen overgaan. Maar wat als je jezelf en elkaar dreigt te verliezen?

Website: sympathyforthedevil.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail