Muziek

Tangarine

From Tucson With Songs

Rabobank zaal

Prijs € 21,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 21,50
incl. garderobe en pauzedrankje

‘From Tucson With Songs’ is het reisverslag van een pelgrimage. Sander en Arnout van Tangarine slingerden de gitaren over hun schouder en trokken van oost naar west in hun favoriete land. Bij alles wat ze zagen in de Verenigde Staten – de gekte in New York, de armoede in Chicago, de woestijnpracht in Texas – welden de melodieën als vanzelf op. In Tucson nam de tweeling uiteindelijk hun nieuwe album op met de Amerikaanse rootsband Calexico.

De Verenigde Staten zijn voor Tangarine een tweede thuishaven. Vreemd is dat niet, want de muziek van het duo is immers met vier magere benen geplant in Amerikaanse roots en folk. Sander en Arnout slingerden de gitaren over de schouder, trokken van oost naar west in hun favoriete land en voelden weer hun oude nieuwsgierigheid en inspiratie opkomen. Bij alles wat ze zagen – de gekte in New York, de armoede in Chicago, de woestijnpracht in Texas – welden de melodieën als vanzelf op. Einddoel van de reis was Tucson, Arizona, waar de tweeling zijn nieuwe album opnam in samenwerking met de Amerikaanse rootsband Calexico. ‘From Tucson With Songs’ is het reisverslag van hun pelgrimage.

Een reisverslag van hun pelgrimage

Website: www.tangarine.nl

Dagblad van het Noorden ***** over het vorige programma ‘In Stereo’:
“Tangarine in het theater is absolute top. (…) ‘In Stereo’ is een aaneenschakeling van fragiele hoogtepunten, die geen moment inzakt, met twee geweldige muzikanten, ruim twintig prachtige liedjes en een volle zaal die ademloos luistert.”

Stentor **** over het vorige programma ‘In Stereo’:
“Een gaaf en groot repertoire met melodisch sterke folksongs.”

De Telegraaf **** over de cd ‘Move’ uit 2014:
“De samenzang van de twee was al goed en dit opgeteld bij het toegankelijker karakter van dit album zorgt ervoor dat zij tot de beste folkgroepen van ons land behoren.”