The Color Purple

19 december   2018

AEGON zaal

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn.

Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

Het boek The Color Purple van Pulitzer Prize winnaar Alice Walker werd verfilmd door regisseur Steven Spielberg met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 ging de musical op Broadway in première en mocht vele prijzen in ontvangst nemen, net als de vernieuwde versie die in 2015 volgde. The Color Purple is voor het eerst in Nederland te zien!

CREDITS
Tekst: Marsha Norman
Regie en vertaling: Koen van Dijk
Choreografie: Carolien Holman-Canters
Muzikale leiding & arrangementen: Paul Maassen
Decorontwerp: Eric Goossens
Kostuumontwerp: Joost van Wijmen
Geluidsontwerp: Tobias Stolk
Lichtontwerp: Benno Barends
Producent: OpusOne (Maarten Voogel & Sophie Lambo) i.s.m. Theateralliantie (Edwin van Balken)
Fotografie artwork: Bob Bronshoff

Ontroerende hitmusical voor het eerst in Nederlandse theaters!

Website: www.theateralliantie.nl