The Minimal Sessions

Robin Scherpen

Door een oogaandoening kon klassiek gitarist Robin Scherpen een tijd lang zijn partituren niet lezen. Wat volgde, was een riskante operatie, waarna hij veel tijd in het donker doorbracht. In die tijd ontdekte hij dat hij alleen zijn intuïtie nodig heeft om als artiest te bestaan. Het resultaat: eigen composities, recht uit het hart, waarmee hij je meeneemt het donker in en weer terug naar het licht.
 
Scherpens artistieke proces moge dan uit noodzaak geboren zijn, maar het heeft tot een nieuw, bevrijdend inzicht geleid: ‘Muziek is een taal. Die hoeft niet per definitie begrepen te worden om effectief te zijn. Het gesproken woord moet je eerst kennen voor begrip. Bij muziek hoeft dat niet. Een partituur is niets meer dan een hulpmiddel om muziek inzichtelijk te maken.

Het album For The Unseen is een eerbetoon aan die afgesloten periode en het besef dat intuïtie het enige is wat hij nodig heeft om te kunnen bestaan als artiest. ‘Zonder visuele ruis voel ik de volledige vrijheid om vanuit het hart te componeren.’ In de muziek, die er uit voortgevloeid is, neemt hij zijn publiek mee in het donker en weer terug het licht in. Hij vraagt hen zo af en toe hun ogen te sluiten, want vaak zien we zo veel meer zonder te kijken. Dat verhoogt de invoelbaarheid van zijn even aangrijpende als inspirerende verhaal.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 6 april 2024
za 6 april 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

za 6 april 2024 za 6 apr 20:30 uur
Standaard € 10,00
20:30 uur Standaard € 10,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken