Toneel

Theater RAST

Wees Onzichtbaar

woensdag

22

april
2020

20:30 - 22:20 uur
Geen pauze

.

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

woensdag

22

april
2020

20:30 - 22:20 uur
Geen pauze

.Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

Als 5-jarige jongen komt de Turks-Zaza  Metin met zijn familie terecht in de Bijlmermeer. Hier dicteert een tirannieke vader het familieleven en moet Metin overleven volgens het spreekwoord ‘Wie geschoren wordt moet stilzitten’. Dit levert een innerlijke tweestrijd op, die zijn zelfbewustzijn wakker schudt.

‘Wees Onzichtbaar’ is een coming of age-voorstelling die een inkijkje biedt in de wereld van een (migranten)generatie die opgroeit tussen de roemruchte flats van Amsterdam-Zuidoost.

Prijswinnende bestseller van Murat Isik nu in het theater

Als vijfjarige jongen komt de Turks-Koerdische Metin met zijn familie in de Bijlmermeer terecht. Hier dicteert een tirannieke vader het familieleven en moet Metin overleven volgens het spreekwoord ‘Wie geschoren wordt, moet stil zitten.’ Dit levert een innerlijke tweestrijd op, die zijn zelfbewustzijn wakker schudt. Langzaam groeit zijn eigenwaarde en komt hij in verzet.

Wees Onzichtbaar is een coming of age die een nog ongekend inkijkje biedt in de wereld van een (migranten)generatie opgroeiend tussen de roemruchte flats van Amsterdam Zuidoost. Een wereld die persoonlijk is en verbonden aan de mythische Bijlmer, maar tegelijkertijd ook herkenbaar is voor iedereen die in de jaren ’80 en ’90 groot werd. Een caleidoscopische vertelling over hoe niet één factor je identiteit bepaalt.


Regie: Șaban Ol
Dramaturgie: Jan van den Berg
Spel: Dilan Yurdakul, Albert Klein Kranenburg, Sinan Eroğlu en anderen
Compositie: Orville Breeveld
Producent: Podium Mozaïek i.s.m Theater Rast

Caleidoscopische vertelling over hoe niet één factor je identiteit bepaalt

Website: podiummozaiek.nl rast.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail