Toneel

Theater Rotterdam | Romana Vrede

The Story of Travis

vrijdag

17

maart
2023

20:15 uur

Grote zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

korting met dbiebpas

vrijdag

17

maart
2023

20:15 uurGrote zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

korting met dbiebpas

The Story of Travis is een nieuwe, originele toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. In poëtische monologen, herkenbare familiesituaties en spirituele dialogen bevraagt de voorstelling de burden van the black (American) dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden.

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt de Maesschalck) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens zijn bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven. Door herinneringen op te halen uit het verleden en in gesprek te gaan met familieleden, bereidt Travis zich voor op zijn overgang naar het hiernamaals.

I think that the human race does command its own destiny
and that destiny can eventually embrace the stars.
- Lorraine Hansberry

Tussen 2016 en 2019 laat Well Made Productions het Nederlandse theaterpubliek kennismaken met de Raisin Cycle. Soortgelijke groot gemonteerde bi-culturele verhalen voor een divers publiek worden nog altijd sporadisch gemaakt, daarom bundelen Well Made Productions en Theater Rotterdam in seizoen 2022-2023 hun krachten. De creative crew bestaat uit vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. Initiatoren Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions trekken samen met schrijver Esther Duysker op om een nieuwe toneeltekst te maken geïnspireerd door A Raisin in the sun (het eerste deel uit de Raisin Cycle). Regisseur Romana Vrede geeft het zwarte familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent als medemaker voor de choreografie.


Tekst: Esther Duysker
Regie: Romana Vrede
Dramaturgie: Karim Ameur
Choreografie: Alida Dors
Decor & Licht ontwerp: Niek Kortekaas
Geluidsontwerp: Ata Güner
Kostuumontwerp: Erik Bosman
 
Spel: Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Yamill Jones, Ritzah Statia
 
Een coproductie van Theater Rotterdam en Well Made Productions

 

Deel deze voorstelling:   E-mail