Toneel

Theatergroep Suburbia

Troost & Zonen

zondag

18

november

15:00

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zondag

18

november

15:00Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Een 75-jarige grootvader vult zijn pensioengat als schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken, de kleinzoons zitten knel in carrières en liefdes en hebben elkaar jaren niet willen zien. Een gewelddadige speling van het lot brengt hen alsnog samen. Is de familie hiermee weer een warm en veilig nest? Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert bouwen met deze zwarte komedie verder aan hun prachtige oeuvre.


Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert hebben sinds de jaren negentig een rijkgeschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten succes met toneelstukken als ‘Liefdeslied’, ‘Honingjagers’ en het voor Theatergroep Suburbia geschreven ‘Winterbloemen’.
‘Troost & Zonen’ is een zwarte komedie over vier mannen van drie verschillende generaties, zonder moeder of partner: een grootvader van vijfenzeventig, zijn zoon van in de vijftig en twee kleinzoons van begin dertig. Ze zijn komisch in hun tragiek, tragisch in hun verbondenheid. Opa vult zijn pensioengat als schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes. Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien. Een gewelddadige speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader moet samen met zijn kleinzoons weer voor zijn ‘kind’ zorgen. Even lijkt de familie weer een warm en veilig nest. Maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden en heden.


Tekst: Peer Wittenbols | regie: Rob Ligthert | spel: Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder | decor en licht: Catharina Scholten | kostuum: Bernadette Corstens

Met Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder

Website: www.theatergroepsuburbia.nl