Muziek

Tiktok Tammo

Tammo Zingt Staal

donderdag

12

oktober
2023

20:30 - 22:20 uur
Met pauze

Uitverkocht

Middenzaal

Prijs € 24,-
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

12

oktober
2023

20:30 - 22:20 uur
Met pauze

UitverkochtMiddenzaal

Prijs € 24,-
incl. garderobe en pauzedrankje

De Groningse Johannes Peetsma – beter bekend als TikTok Tammo – zingt de muziek van streektaalzanger Ede Staal, ondersteund door humoristische verhalen uit de provincie. Als begenadigd zanger doet hij dit op een verrassende manier met een mooie dynamiek tussen het cabareteske en het oprechte. Durf je in de hoofdstad van Friesland naar een rasechte Grunneger te kijken? Dan staat jij een mooie avond te wachten.

Over TikTok Tammo:
TikTok Tammo is bekend geworden tijdens de coronapandemie met zijn video’s op social media en is inmiddels uitgegroeid tot ambassadeur van Stad en provincie. En met recht, want heel het land kent ondertussen de uitspraak ‘Dikke bak met biet’n!’. In 2020 is hij verkozen tot Groninger van het Jaar, waarna hij bij de online editie van het Bevrijdingsfestival Groningen al enkele nummers van Ede Staal vertolkte samen met het Noordpool Orkest. Dat smaakte naar meer, en daarom brengt Tammo nu de iconische nummers van Staal naar het theater, begeleid door pianist Jasper Stuut, gitarist Marius van der Leij en Mark Pepping op accordeon.

Na een compleet uitverkochte tour van deze voorstelling in het voorjaar keert Tammo in de herfst terug om het nogmaals op de planken te brengen.

"Het ritme waarmee de Tammo-verhaaltjes en Staal-liedjes elkaar afwisselen is perfect. Nergens zakt de voorstelling in." "En bij feestelijke liedjes als Geef mie dien blues (waar Tammo oude grappen van Staal hergebruikt) en toegift Mien toentje lijken TikTok Tammo en Ede Staal zelfs samen te smelten." ⭐⭐⭐⭐ Dagblad van het Noorden

 

Deel deze voorstelling:   E-mail