Toneel

Toneelgroep Amsterdam

De andere stem

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

In de monoloog ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau belt een vrouw haar ex-geliefde. Het is de laatste poging om de breuk tussen hen te lijmen. Het publiek moet op basis van haar reacties gissen naar de mogelijke antwoorden van de man. Topacteur Ramsey Nasr laat in 'De andere stem' de man aan het woord. Wat zich ontvouwt, is een hartverscheurend verhaal van twee geliefden. Intens, klein en meeslepend. Ramsey Nasr in topvorm!

In de monoloog ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau speelt de telefoon een genadeloze rol. Een vrouw belt met haar ex-geliefde in een laatste poging de breuk ongedaan te maken. Het publiek moet op basis van haar reacties gissen naar de mogelijke antwoorden van de man.
In ‘De andere stem’ laat Ramsey Nasr deze man aan het woord. De breuk was radicaal en abrupt, zo lijkt het. De man wil vooruit, probeert praktisch te blijven en de boedelscheiding netjes af te handelen. De vrouw aan de andere kant van de lijn lijkt het veel moeilijker te hebben, maar dat is slechts schijn. Gaandeweg wordt duidelijk dat de geliefden meermaals hebben getracht een punt achter de relatie te zetten. Beide partners blijken beschadigd uit de liefdesgeschiedenis te zijn gekomen. Het telefoongesprek wordt een levenslijn.
“Ramsey Nasr speelt de pannen van het dak in deze halve dialoog.” (Het Nieuwsblad ****)


Tekst: Ramsey Nasr | regie: Ivo van Hove | spel: Ramsey Nasr en Djamila Landbrug | scenografie en lichtontwerp: Jan Versweyveld | geluidsontwerp: Timo Merkies | kostuums: Wim Van Vliet

Ramsey Nasr geeft de man uit ‘La voix humaine’ een stem in deze halve dialoog

Website: www.tga.nl

de Volkskrant ****:
“Intens spel, klein en meeslepend.”

Het Nieuwsblad ****:
“Ramsey Nasr speelt de pannen van het dak in deze halve dialoog.”

NRC Handelsblad ****:
“Op fabuleuze wijze geeft Nasr millimeter na millimeter prijs wat de werkelijke reden van de noodlottige breuk is. (…) Regisseur Ivo van Hove begeleidt Nasr met raffinement in de verscheurdheid van de man tussen oprechte bekommernis en besef dat de breuk onvermijdelijk is.”

 

Vier sterren van de Volkskrant
“Intens spel, klein en meeslepend.”

Vier sterren van de Standaard
Het kleine en het grote gemis

Vier sterren van de NRC
Ramsey Nasr geeft stem aan onzichtbare man