Toneel

Toneelgroep Het Volk

De God van de Slachting

Accent zaal

Prijs € 21,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 21,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Twee echtparen komen bij elkaar om een akkefietje uit te praten: de zoon van het ene stel heeft de zoon van het andere stel twee tanden uit de mond geslagen. Gaandeweg draait het gesprek uit op een (verbaal) slagveld.

De God van de slachting van de Franse schrijfster Yasmina Reza is wereldwijd succesvol en werd door Roman Polanski verfilmd onder de titel ‘Carnage’. Toneelgroep Het Volk acteert intens op de vierkante meter!

Theaterkrant **** (over hun vorige voorstelling ‘Veteranen’): “Het Haarlemse gezelschap is een unicum. De spelhonger van Kruijver en Bunschoten is nog altijd even groot. Dat is geweldig!”

Toneelgroep Het Volk, het oudste en kleinste professionele toneelgezelschap van Nederland, maakt al meer dan veertig jaar prachtige voorstellingen. In hun nieuwe productie ‘De God van de Slachting’ komen twee echtparen bijeen om een klein akkefietje uit te praten: de zoon van het ene stel heeft de zoon van het andere twee tanden uitgeslagen. Beide echtparen, gegoede middenklasse, intellectueel onderlegd en welgemanierd, willen deze uit de hand gelopen kinderruzie oplossen met een beschaafd gesprek. Maar gaandeweg blijken woorden – en vooral woordkeuzes – de laagjes vernis van de beschaving grondig af te schuren en ontstaat een (verbaal) slagveld. Op typisch Volkiaanse wijze ontaardt dit gegeven in een geloofwaardige chaos en laat de groep zien hoe van de vier echtelieden aan het eind nog slechts zielige hoopjes mens resteren.
Het stuk van de Franse schrijfster Yasmina Reza is wereldwijd succesvol en werd door Roman Polanski onvergetelijk verfilmd onder de titel ‘Carnage’.


Tekst: Yasmina Reza | vertaling: Laurens Spoor | regie: Joep Kruijver | spel: Bert Bunschoten, Wigbolt Kruijver, Minke Kruijver en Karlijn Kruijver

Website: www.toneelgroephetvolk.nl

de Volkskrant **** over hun vorige voorstelling ‘Veteranen’: “Intens acteren op de vierkante meter. (…) Onderhuids gist het.”

Theaterkrant **** over hun vorige voorstelling ‘Veteranen’: “Het Haarlemse gezelschap is een unicum. De spelhonger van Kruijver en Bunschoten is nog altijd even groot. Dat is geweldig.”