Toneel

Toneelgroep Maastricht | Michel Sluysmans

De Kersentuin

donderdag

13

april
2023

20:15 - 22:20 uur
Geen pauze

Grote Zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

korting met dbiebpas

donderdag

13

april
2023

20:15 - 22:20 uur
Geen pauzeGrote Zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

korting met dbiebpas

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire, De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom.

Inleiding
De inleiding wordt gegeven door Nick Renzo Garcia, één van de acteurs. Er wordt verteld over het artistieke proces. Ook wordt er ingegaan op de thematieken van de voorstelling, zonder teveel weg te geven. Daarnaast komen de regievisie en de keuzes die de regisseur heeft gemaakt nog aan bod.

Video-inleiding:
Bij deze voorstelling is een video-inleiding beschikbaar. Hierin vertellen regisseur Michel Sluysmans, Jibbe Willems (tekst) en acteurs Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Nick Renzo Garcia en Quiah Shilue meer over De Kersentuin. Via deze link kom je bij de inleiding.

Podcast Kersentijd
Daarnaast is er een podcast gemaakt. Podcast Kersentijd gaat over alle thematieken van De Kersentuin. Een podcast over de veranderende wereld, het klimaat dat in de fik staat, de radicale tijden waar we nu voor staan en het achterlaten van het verleden. Vanaf 1 maart luister je elke woensdag om 10:00 uur naar een nieuwe aflevering op Spotify. Er zijn in totaal 9 afleveringen.


Met: Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos
Tekst: Jibbe Willems naar Anton Tsjechov
Regie: Michel Sluysmans
Producent: Toneelgroep Maastricht

Een komedie in vier bedrijven

Website: toneelgroepmaastricht.nl

"Vlotte, eigentijdse Kersentuin | Perfect snijvlak van humor en tragiek" – NRC
"Een kraakheldere tekst | Veel humor en af en toe wat drama" - Volkskrant
"Kraakheldere, moderne versie die moeiteloos in het hier en nu past | Uitstekend spel van alle acteurs" - De Telegraaf

 

Lees meer over De Kersentuin
Klik hier om een interview met Jeroen Spitzenberger te lezen.

Deel deze voorstelling:   E-mail
Theaterplus
Prijs: € 13.50
Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.
https://harmonie.nl/files/product/1668683877-Theaterplus.jpg
donderdag 13 april 2023 om 20:15 uur
Theatergerecht
Prijs: € 19.50
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
https://harmonie.nl/files/product/1668684003-Theatergerecht.jpg
donderdag 13 april 2023 om 20:15 uur
Theatermenu
Prijs: € 32.50
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
https://harmonie.nl/files/product/1668683990-Theatermenu.jpg
donderdag 13 april 2023 om 20:15 uur
Dagkaart bus/trein Arriva
Prijs: € 7.50
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 7,50 reizen met Arriva.
https://harmonie.nl/files/product/1678969397-Site.jpg
donderdag 13 april 2023 om 20:15 uur