Muziektheater

Toneelschuur Producties | Steef de Jong

De Dappere Soldaat

woensdag

22

maart
2023

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 23,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

woensdag

22

maart
2023

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 23,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

In de komische operette De Dappere Soldaat wachten drie vrouwen op hun mannen die vechten aan het front. Nadina bezingt haar bewondering en liefde voor haar 'dappere huzaar’. Plots dringt deserteur Bumerli haar slaapkamer binnen. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd deze ‘kleine chocolade soldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Want wat betekent het eigenlijk echt om dapper te zijn?

Drie vrouwen missen hun mannen, die vechten aan het front. Nadine bezingt haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plots Bumerli haar slaapkamer binnendringt. Als deserteur en pacifist wil hij ontsnappen aan de strijd. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een deserteur, een lafaard dus. Maar wat betekent het eigenlijk echt om dapper te zijn?

In deze komische operette combineert Steef de Jong op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel. Met een vrolijke, ironische toon komt De Jong tot de kern van De Dappere Soldaat ‘Wat is het waard om voor te vechten?’


Regie: Steef de Jong
Gebaseerd op de operette van Oscar Straus
Libretto: Louis van Beek
Spel en zang: Malou Gorter, Rop Verheijen, Diewertje Dir
Decor: Steef de Jong
Kostuums: Steef de Jong, Willy Veen, Petra Swagers

Wat is het waard om voor te vechten?

 

Deel deze voorstelling:   E-mail