Toneel

Toneelschuur Producties

Geluk

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness: het geluk lijkt voor het grijpen te liggen. Toch kampen steeds meer jonge mensen met paniek- of angststoornissen, depressies en burn-outs. De happy few etaleren hun geluk op social media, de rest doet daar alsof. Onder regie van Nina Spijkers verzorgt een groep jonge acteurs een aanstekelijke muziektheatervoorstelling over onze zorgwekkende obsessie voor geluk.


Regisseur Nina Spijkers maakt met een club jonge acteurs een aanstekelijke muziektheatervoorstelling over onze obsessie voor geluk. Met de druk om gelukkig te zijn, groeit ook de berg aan mogelijkheden om geluk te bereiken. Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, het geluk lijkt voor het grijpen te liggen. Je moet wel een enorme sukkel zijn als je triest en ongelukkig bent. Tegelijk groeit het aantal jonge mensen met paniek- of angststoornissen, depressies en burn-outs. De ‘happy few’ etaleren hun geluk op social media, de rest doet daar alsof. Spijkers gaat op een geestige manier met het publiek op zoek naar wat geluk nou eigenlijk is. En of het wellicht wel meer binnen bereik ligt als we stoppen het krampachtig te forceren. En dat allemaal in het tijdperk van zelf-marketing.


Regie: Nina Spijkers | coach: Jeroen de Man | met: Linde van den Heuvel, Victor IJdens, Tessa Jonge Poerink en Sander Plukaard | geluidsontwerp: William Bakker | decor: Ruben Wijnstok | licht: Julian Maiwald | kostuums: Bernadette Corstens | met dank aan: Imke Smit

Aanstekelijk muziektheater over obsessie voor geluk

Website: www.toneelschuurproducties.nl

Lees hier de recensie in de Volkskrant!

 

Interview regisseur Nina Spijkers
'Geluk is de nieuwe religie'

Sprankelend als een glas bubbels
Haarlems Dagblad