Toneel

maart

Accent zaal

korting met dbiebpas

Opgegroeid in een dorpje in Noord-Frankrijk, in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy zich aan te passen. We volgen hem bij zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn. Maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

Eline Arbo maakt, na ‘Het lijden van de jonge Werther’, een eigen theatrale en muzikale bewerking van de succesroman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis, dé literaire sensatie van Frankrijk.

Eline Arbo (winnares BNG Bank Theaterprijs 2018) maakt, net als bij haar prijswinnende debuutvoorstelling Het lijden van de jonge Werther, een eigen theatrale en muzikale bewerking van de succesroman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis.
Weg met Eddy Bellegueule was bij het verschijnen in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won ook de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het zeer enthousiast ontvangen: “Gruwelijk goed geschreven roman”(de Volkskrant) “Buitengewoon. Édouard Louis heeft een feilloos gevoel voor tempo, timing en dosering en hij balanceert heel knap tussen dichtbij laten komen en afstand houden.”(NRC Next)

ELINE ARBO OVER WEG MET EDDY BELLEGUEULE:
“De eerste keer dat ik Weg met Eddy Bellegueule las, raakte ik blown away door het verhaal: de rauwe energie, het herkenbare jeugdgevoel, de slimheid in de maatschappij-kritiek, het gevoel van onrecht en de eis vanuit de hoofdpersoon om zijn plek te nemen in de wereld. Het is een universeel verhaal, maar ook zo persoonlijk! Een verhaal dat verteld móet worden! Het is een coming-of-age verhaal maar tegelijkertijd gaat het over het verschil in sociale klassen - over het ontworstelen aan je verleden en aan je sociale klasse en wat dat betekent voor jouw identiteit. In de roman krijgen we een inkijk in een jong iemands leven, opgegroeid in een dorp en in een gezin waar geen plaats is voor iemand die anders is. Als een kameleon probeert hij steeds zijn omgeving te bespiegelen en overal in te passen, maar uiteindelijk rekent hij af met zijn verleden en creëert hij een leven waarin hij zichzelf mag zijn.”

Naar de roman Weg met Eddy Bellegueule van de literaire sensatie Édouard Louis

Website: toneelschuurproducties.nl