Toneel

Toneelschuur Producties

Troje Trilogie

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Na twintig jaar is het legendarische epos ‘Troje Trilogie’ integraal in het theater te zien. Voor de eerste opvoering in 1995 ontving Koos Terpstra de Taalunie Toneelschrijfprijs. Ook werd het imposante stuk destijds geselecteerd voor het Theaterfestival en is het in diverse talen vertaald. ‘Troje Trilogie’ is een menselijke vertelling in drie delen over een vrouw die het hoofd moet bieden aan overspel, verraad en het verlies van haar kinderen.

Spannend: na twintig jaar is de ‘Troje Trilogie’, het legendarische epos van Koos Terpstra, weer integraal in de Nederlandse theaters te zien. Paul Knieriem regisseert deze in een koortsachtig tempo vertelde mythe van de Trojaanse oorlog. Terpstra maakte er geen klassiek verhaal over noodlot, goden en eerzucht van, maar een menselijke vertelling over een vrouw die het hoofd moet bieden aan overspel, verlies van haar kinderen en verraad.
De ‘Troje Trilogie’ gaat over drang tot overleven. We volgen het door oorlog getekende leven van Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector, in drie stukken over drie dramatische sleutelmomenten. Niet in chronologische volgorde, maar als een reis terug in de tijd, van gevolg naar oorzaak. Oda Spelbos, die in de oorspronkelijke versie Andromache vertolkte, speelt ditmaal de oude schoonmoeder.
De eerste opvoering van de volledige trilogie in 1995 was een groot succes. Koos Terpstra ontving de Taalunie Toneelschrijfprijs, het stuk werd geselecteerd voor het Theaterfestival en vertaald in diverse talen.


Tekst: Koos Terpstra | regie: Paul Knieriem | spel: Keja Klaasje Kwestro, Loek Peters, Janneke Remmers, Oda Spelbos en George Tobal | decor: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek | kostuums: Jorine van Beek

Website: www.toneelschuurproducties.nl