Comedy

Try-out Café | Scratch

Kies een datum / tijd:

Drukkerij van der Eems zaal 3

Prijs € 7,50
incl. garderobe

vrijdag

29 november   2019

  20:00 - 21:30 uur
Met pauze
donderdag

30 januari   2020

  20:00 uur
Drukkerij van der Eems zaal 3

Prijs € 7,50
incl. garderobe

Een Scratch Night is een avond die in het teken staat van nieuw werk. Tijdens deze avonden geven we artiesten de mogelijkheid hun materiaal ''uit te proberen'' op een live publiek. Tijdens twee avonden zullen zes artiesten, drie op een avond, twintig minuten lang voor het publiek nieuw werk tentoonstellen.

Het werk dat tijdens een Scratch Night wordt opgevoerd is vooral work in progress. Meestal is dit werk nog in een vroeg stadium. Tijdens de Scratch Night krijgt de artiest de kans om van het publiek onmiddellijke feedback te ontvangen en dit mee te nemen in de verdere ontwikkeling van het uitgevoerde werk. Voor het publiek is het een geweldige kans om voor een zachte prijs de talenten van de toekomst en het nieuwe werk van bekendere artiesten te ontdekken en werk in een vroeg stadium te bewonderen!

Melle H. Leegstra
Melle werd in 1967 in Jistrum geboren. Als kleine jonge stond hij al graag voor publiek. Toen hij een jaar of 20 was, nam hij een aantal keren deel aan de talentjacht van Omrop Fryslân. Daar kwam hij in contact met Till Zuidema. Zij leerde hem een beetje gitaarspelen en schreef Engelse teksten voor hem. Met haar nam hij ook zijn eerste CD op. In de jaren ’90 kwam er niet veel van de muziek. Er speelden zich een aantal verdrietige zaken af in Melle zijn leven. In 1999 kwamen Till en Melle elkaar weer tegen en ze gingen weer muziek maken. Melle was begonnen eigen teksten in het Fries te schrijven en zo volgde de CD ‘SELS’ in 2004. In de jaren daarna werd er regelmatig opgetreden op verschillende podia. Naast optredens voor de radio, op straatfestivals en in kleine zalen was een hoogtepunt het meewerken aan een poëzie avond in theater Romein met Tsjebbe Hettinga.

Jan van Houwelingen
Jan van Houwelingen is een 22-jarige cabaretier uit Zwolle. Sinds Jan klein was schreef hij kleine grappige gedichtjes waarmee hij bij kerstdiners vaak de lachers op de hand had. Dit was niet alleen komisch maar ook praktisch, aangezien de familie dan eventjes niet oude jeugdpijnen hoefde te evalueren in de traditiegetrouwe jaarlijkse kerstruzie. Toen zijn juf hem een CD gaf van cabaretier Harrie Jekkers was het hek van de dam. Vanaf dat moment wou de kleine Jan alleen nog maar cabaretier worden. Hij is nu al anderhalf jaar bezig als columnist en grappenmaker op lokale radio en televisie zoals RTV Zwolle FM en RTV Focus. Daarnaast deed hij in 2018 een Zwolse oudejaarsconference, verkocht een klein zaaltje uit met een persoonlijke show in de zomer van 2019 en is actief in het stand-up circuit. Naast cabaret heeft Jan een “volwassen mensen baan” in het onderwijs. Zijn leerlingen vormen voor hem een grote inspiratiebron in het cabaret.

 

 

 

Ben je maker en lijkt het je leuk om tijdens één van deze avonden je nieuwe werk uit te proberen? Stuur dan vóór 1 november (try-out café 29 november) of 1 januari (try-out café 30 januari) een mail met een korte beschrijving van je werk, en eventueel een video en/of script, naar k.vandermeer@harmonie.nl.

Ontdek talenten van de toekomst en nieuw werk van bekende artiesten!

 

Deel deze voorstelling:   E-mail