Toneel

Versus

Theater Utrecht & Cello Octet | Casper Vandeputte

woensdag

27

maart
2024

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 22,-
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

27

maart
2024

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 22,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Waarom staan er mensen op die de massa in vervoering kunnen brengen? Wat beweegt mensen die vallen voor de uitstraling, visie en beloften van een Groot Leider? Vincent van der Valk en regisseur Casper Vandeputte laten je hoofd weer op een vrolijke manier exploderen in deze interdisciplinaire voorstelling. Dit keer met Cello Octet Amsterdam, een avontuurlijk collectief van cellisten, componist Anthony Fiumara en topacteertalent ’Ntianu Stuger.

"Iemand die zichzelf superieur, inferieur of zelfs de gelijke acht van een ander, begrijpt de werkelijkheid niet."

Het verhaal:
In Versus zijn we aanwezig bij het langverwachte interview met een populaire mediafiguur over wie wordt gezegd dat die een grote aanhang heeft opgebouwd en ook politiek actief zou kunnen worden. De meest vooraanstaande journalist van het land voelt deze charmeur ten overstaan van een live publiek aan de tand. Ze probeert zijn ware intenties te onthullen, aan te tonen wie er achter het masker van deze natuurlijke leider verscholen zit. Maar om dat voor elkaar te krijgen zal ze boven zichzelf uit moeten stijgen. Naarmate hun strijd steeds intenser wordt verandert het interview in de voortzetting van een eeuwenoude titanenstrijd om de gunst van het publiek, de waarheid en uiteindelijk, de macht.

Versus belooft een muzikaal overdonderende en bedwelmende reis te worden langs onze grootste verlangens en angsten over hoe we met elkaar omgaan. Twee toneelspelers en acht cellisten zetten alles op alles om voor eens en voor altijd het grote menselijke oerconflict uit te vechten, ik versus de ander.


Credits:
Regie: Casper Vandeputte
Tekst: Casper Vandeputte & Vincent van der Valk
Naar een idee van: Anthony Fiumara
Compositie: Anthony Fiumara
Spel: Vincent van der Valk & ’Ntianu Stuger
Muzikanten: Cello Octet
Decor- & lichtontwerp: Julian Maiwald
Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann
Co-productie: Theater Utrecht & Cello Octet
Fotograaf: Benning&Gladkova

Website: theaterutrecht.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail