Cabaret

Vlamousse

In den beginne

donderdag

18

april
2024

20:30 uur

Bovenzaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

18

april
2024

20:30 uurBovenzaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Na debuut Saampjes hobbelt het talentvolle duo van Vlamousse nu het persoonlijke pad op. Want jawel, de kinderwens knaagt. Welke voorbeelden hebben ze gehad, hoe hebben die hen gevormd en welk voorbeeld willen zij eigenlijk zijn? Na een succesvol optreden in het Cabaret Café keert Vlamousse terug in De Harmonie. Gewapend met humor en genadeloze eerlijkheid nemen ze je mee naar waar het allemaal begon.

Ze schitterden als finalisten van het BNN programma Ik ga Stuk en hun debuut Saampies werd met vier sterren bekroond in Trouw. Waar Vlamousse toen maatschappelijke knelpunten op het hakblok legden, hobbelen ze met hun nieuwe voorstelling het persoonlijke pad op. Want jawel, de kinderwens knaagt. En dat is natuurlijk niks nieuws. Al sinds Eva zich vergreep aan die appel en ons daarmee voorgoed het paradijs ontnam, is de mens desondanks bezig zichzelf voort te planten. Er is alleen dat piepkleine detail, voor het behoud van de planeet kunnen we beter even stoppen met dat baren. En mocht je dan alsnog het gore lef hebben om gehoor te geven aan dat knagende kinderverlangen, dan moet je er op z’n minst voor zorgen dat je een perfecte moeder wordt, toch?

Met In den beginne gaat het duo aan de slag met de voorbeelden die ze hebben gehad, hoe die hen hebben gevormd en welk voorbeeld zij willen zijn. Gewapend met humor en genadeloze eerlijkheid nemen ze je mee naar waar het allemaal begon en trekken daarbij hun ouders uit hun godenrol, Maria van d’r sokkel, Jezus van z’n kruis en hun binnenwereld naar buiten. Al gaan ze sowieso aan die kinderen beginnen, heus wel…

Alleen eerst nog effe afrekenen met de erfzonde.


Credits:
Fotograaf: Daantje Bons

Hoe persoonlijk wil je het hebben

“Schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken in gevoelige plekjes” Het Leidsch Dagblad over Saampies

“Ik keek naar een soort van koortsdroom… Ik heb dit nog nooit eerder gezien” Soundos el Ahmadi over Ik ga stuk

 

Deel deze voorstelling:   E-mail