VO-LU-ME

Festival Het Avontuur | Het Laagland

Al het gewone wordt bijzonder in VO-LU-ME. Het allerkleinste publiek wordt stapje voor stapje meegenomen in de verbeelding van Bram en Karlijn. In hun broekzak vinden ze een stukje stof, dat elke keer als je het openvouwt groter wordt. Tot je er de hele ruimte mee kunt vullen! Na afloop mag je zelf ook spelen op de theatervloer. Een avontuur voor groot en heel erg klein.
 
Deze voorstelling is onderdeel van Festival Het Avontuur.
 
In hun broekzak vinden Bram en Karlijn een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen ze de hele ruimte. Van plat naar bol en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. Na afloop, als alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen, mogen de kindjes meespelen op de vloer. Want samen spelen en je verwonderen, dat is toch het allerleukste dat er bestaat?

VO-LU-ME kreeg vier sterren in de Volkskrant: "Peutertheater is niet nieuw, maar deze makers, inclusief regisseur Inez Derksen, geven het genre een heel eigen impuls. Ook voor volwassenen is het mooi om te zien hoe met heel simpele middelen de verbeelding kan worden geprikkeld.” Maker Bram van Helden vindt in hele gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden opgetild.”
 
Credits
Concept & spel: Karlijn Hamer, Bram van Helden Concept & regie: Inez Derksen
Muziek: Karlijn Hamer & Bas Zuijderland
Vormgeving: Sanne Puijk & Thierry Wilders

Website: hetlaagland.nl/voorstellingen/vo-lu-me/

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 2 november 2024
za 2 november 2024
11:00 uur
za 2 november 2024
za 2 november 2024
13:15 uur
Locatie/zaal
De Harmonie
Van 1,5 t/m 3 jaar

Tickets

za 2 november 2024 za 2 nov 11:00 uur
Standaard € 5,00
11:00 uur Standaard € 5,00
Bestel ticketsTickets
za 2 nov 13:15 uur
Standaard € 5,00
13:15 uur Standaard € 5,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken