Toneel

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Carine Crutzen, Warre Borgmans

Rabobank zaal

Prijs € 29,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 29,75
incl. garderobe en pauzedrankje

De toneelklassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ maakte schrijver Edward Albee in 1962 in één klap wereldberoemd. George en Martha (Warre Borgmans en Carine Crutzen) zijn nu terug. Na een feestje nodigen zij het pasgetrouwde stel Nick en Honey (Dragan Bakema en Yara Alink) uit om thuis nog een borrel te drinken. Er wordt fenomenaal veel gedronken en verbaal gemarteld tot ook de laatste illusies aan gruzelementen geslagen zijn.


George en Martha zijn terug! In de legendarische toneelklassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ nodigen zij na een feestje het pasgetrouwde stel Nick en Honey uit om thuis nog een borrel te drinken. Het resultaat: een nacht vol ruzie, frustratie, verwijten, verraad en onthullingen. Er wordt fenomenaal veel gedronken en verbaal gemarteld tot ook de laatste illusies aan gruzelementen geslagen zijn.
Het uitdagende stuk maakte schrijver Edward Albee in 1962 in één klap wereldberoemd en inmiddels zijn George en Martha misschien wel het meest bekende koppel uit het moderne theater. Ze staan symbool voor het falen van de Amerikaanse droom en de fabel van het perfecte huwelijk en de harmonieuze familie.
Het kroonjuweel uit de toneelliteratuur krijgt het acteergeweld dat het verdient: Carine Crutzen speelt Martha en Warre Borgmans is George, terwijl Dragan Bakema en Yara Alink het jonge stel voor hun rekening nemen.


Tekst: Edward Albee | bewerking en regie: Johan Doesburg | met: Carine Crutzen, Warre Borgmans, Dragan Bakema en Yara Alink

Website: www.hummelinckstuurman.nl