Cabaret

Yentl en de Boer

De snoepwinkel is gesloten

AEGON zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Met hun ijzersterke composities en rijke fantasie overdonderden Yentl Schieman en Christine de Boer in 2013 jury en publiek op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met ‘Ik heb een man gekend’ wonnen ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied. En ook hun debuutshow ‘De snoepwinkel is gesloten’ is uitstekend ontvangen. Met muzikale hoogstandjes en absurdistische sketches tonen Yentl en De Boer wat ze in huis hebben: heel veel.


Met hun ijzersterke composities en rijke fantasie overdonderden Yentl Schieman en Christine de Boer in 2013 jury en publiek op het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen alle prijzen mee naar huis. Met ‘Ik heb een man gekend’ wonnen ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied en ook ‘De snoepwinkel is gesloten’ werd uitstekend ontvangen. In hun debuutshow combineren Yentl en de Boer muzikale hoogstandjes met absurdistische sketches en personages. Speciaal voor u. Maar vooral omdat ze er zelf zo’n zin in hebben. Want er is niks mis met een beetje goed getimed egoïsme. “Intelligent, stoer, gevoelig en zeer taalvaardig. Yentl en de Boer zijn de vaandeldragers van een nieuwe generatie vrouwelijke cabaretiers.” (Het Parool)


Regie: Dick van den Toorn | coaching: Kevin Hassing en Tim Kamps | tekst en muziek: Yentl Schieman en Christine de Boer | decor: Carla Jansen Höfelt | kostuums: Saskia van de Klei

Op veler verzoek in reprise

Website: www.bostheaterproducties.nl

de Volkskrant ***:
“Yentl Schieman en Christine de Boer kunnen meer dan alleen puike liedjes schrijven.”

NRC Handelsblad ***:
“Prachtige mix van ironie en tederheid. (...) Uiterst origineel.”

Dagblad van het Noorden ****
“Nieuw, vernieuwend en confronterend.”