From Scratch On: Opera Highlights

Zing samen met het NNO de mooiste opera highlights! Na de Carmina Burana (2018) en het Requiem van Mozart (2020) is From Scratch On terug met diverse stukken uit Aida, Carmen en Porgy and Bess. Onder leiding van dirigent Sander Teepen werk je vanuit het niets (from scratch) aan een uitvoering. From Scratch On vindt plaats op 17 en 18 september in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Deelname kost 85 euro voor een volledig verzorgd tweedaags programma.

From Scratch On is een initiatief van Stadsschouwburg De Harmonie en het Noord Nederlands Orkest (NNO). Voor jou als zangliefhebber de uitgelezen kans om met een groot orkest te spelen. In een intensief en leerzaam tweedaags programma word je klaargestoomd om mee te doen. Op zaterdag is een repetitiedag met het koor, dirigent Sander Teepen en een repetitor. Op zondagochtend werk je verder met het volledige orkest. ’s Middags is de uitvoering voor publiek in de Grote Zaal van De Harmonie.

Onvergetelijke ervaring
‘Scratch’ is afgeleid van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’: helemaal vanuit het niets beginnen. Scratchconcerten vinden de laatste jaren overal in Nederland en andere Europese landen plaats en zijn enorm populair. Ze zijn bedoeld voor alle mensen die het leuk vinden om te zingen: geschoold, ongeschoold, liefhebber en amateur.
Muziek is tenslotte niet alleen fijn om naar te luisteren, maar zeker ook om zelf te maken. Meedoen in een scratchconcert is een onvergetelijke ervaring! Je zult er versteld van staan hoe mooi het resultaat al kan klinken na een dag hard werken met elkaar.

Dirigent Sander Teepen

Sander Teepen dirigeerde bij diverse operahuizen zoals in Ostrava en Stara Zagora en het Banatul Philharmonic Orchestra in Timisoara. In Nederland dirigeerde hij onder andere bij Het Residentie Orkest, Het Metropole Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Ook was hij assistent-dirigent bij de Nederlandse Reisopera. Daarnaast was hij dit jaar coach van bekende Nederlanders in het populaire TV programma Maestro. Sander Teepen inspireert en verbindt. Zijn liefde voor muziek weet hij met prikkelende energie over te brengen op musici en publiek. Sander laat uitvoerden – professioneel en amateur- telkens weer boven zichzelf uitstijgen. Met zijn spontane en vriendschappelijke manier van werken en gedegen kennis creëert hij een atmosfeer waarin orkest, koor en solisten kunnen excelleren.