Column Ira Judkovskaja

Ademen

Wat doet een mens leven? Een docente op de acteursopleiding was daar stellig over: ademen. “Je leven begint met een inademing en eindigt met een uitademing. Daartussen- gewoon door blijven ademen, niet ingewikkeld maken”- zei ze tegen ons terwijl we zwetend en kermend van pijn lange tijd op de bal van onze voeten moesten blijven balanceren. Op spannende of lastige momenten hoor ik haar stem in mijn hoofd en blijf gewoon doorademen.
 
Maar er is natuurlijk zo veel meer wat ons “doet leven”. Contact, liefde, zien en gezien worden, overgave, bezieling, connectie met anderen voelen, zowel geestelijk als fysiek jezelf mogen zijn. Al die dingen lijken zo vanzelfsprekend. Dat zijn ze niet. Op sommige momenten voor ieder van ons niet. Op vele momenten niet voor sommige mensen.
 
Theater is voor mij de plek waar al die aspecten van vol en waardig leven gevoeld en gevierd kunnen worden. Mensen van de Harmonie zetten zich er bewust - met overgave en vol passie - voor in om deze plek te zijn. Daarom vieren we komende zaterdag met onze eerste jubileumvoorstelling dat we hier, (nog) in dit land en zeker bij de Harmonie onszelf mogen zijn. Dat het voor ieder vanzelfsprekend mag zijn om je te kleden, te voelen, te uiten zoals je hart, je hele wezen je ingeeft. Dat vieren we met de voorstelling, met top entertainment, met alles wat kunstvorm van drag te bieden heeft en daarna met een spetterend Love For All feest. Om te vieren dat we als samenleving uit zoveel verschillende mensen mogen bestaan. Dus wees welkom, wees jezelf en gun dat alsjeblieft ook een ander.
 
Ira

Jubileumvoorstellingen

Je hebt het vast gehoord: De Harmonie bestaat #150jaar. Met ons speciale jubileumprogramma danken we het publiek dat ons al jaren trouw is en gaan we nieuwe verbindingen aan voor de toekomst.
 
Elke jubileumvoorstelling vertegenwoordigt een ander genre en thema in het rijke en diverse palet van onze podiumkunsten. Rond de voorstelling organiseren we een verdiepend programma; de ene keer is dat vooraf en de andere na de voorstelling. Hiermee gaan we de verbinding aan met vele organisaties in de stad en Friesland, en diepen we een thema rond de voorstelling verder uit.
 
In Ira vertelt neem ik je mee in mijn gedachten rond de jubileumthema’s, voorstellingen en activiteiten. Zaterdag 26 januari staat in de Harmonie onze eerste jubileumvoorstelling, The Rotterdam Drag Show. Als aanloop hier naar toe organiseerden we samen met Cuvaliciouse Diamond en So you think you can Drag een pageant. Na de voorstelling is iedereen welkom op de Love For All Party.
 
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van nieuwe voorstellingen, aanbiedingen en nog veel meer!
Welke nieuwsbrief wil je ontvangen?

Wekelijks een update met nieuws over voorstellingen en De Harmonie

Een wekelijkse update voor iedereen tussen 12 en 29 jaar

Aanmelden

Zoeken