Harpfestijn bij Cityproms

Harpenfestijn in Leeuwarden op 29 juni

CityProms en De Harmonie slaan de handen ineen en verzorgen een geheel gratis toegankelijk Harpfestijn in Leeuwarden. Om kennis te maken met dit bijzondere instrument, er een keertje op proberen te spelen, of lekker te luisteren naar een van de concerten. 
 

CityProms Festival

Het jaarlijkse CityProms Festival is van 28 tot en met 30 juni op tien podia in het centrum van Leeuwarden. Het hoofdpodium staat op het Wilhelminaplein, de andere podia vind je vooral op binnenlocaties zoals kerken, theaters en concertpodia. De toegang is  gratis.
Het Harpfestijn vindt plaats op zaterdag 29 juni. Je bent van harte welkom! Hieonder lees je wat er allemaal te doen is. 
 
Alle programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk. Voor deelnemers én publiek! Houd er wel rekening mee dat je je voor sommige activiteiten moet aanmelden.

Workshops en masterclasses

Wil jij wel eens een harp bespelen? Dat kan tijdens het Harpfestijn in Leeuwarden op zaterdag 29 juni! Er zijn concerten van jonge talenten en bijzondere professionals, maar je kunt ook zelf meedoen of kijken bij een van de workshops en masterclasses van Nederlands beste harpisten.
12.30-14.30 uur masterclass Joost Willemze - Bovenzaal De Harmonie 
14.15-15.00 uur workshop jongKC docenten, Marieke Schoenmakers en Michelle Verheggen, voor jonge kinderen die de harp graag willen proberen en kinderen die al harp spelen (leeftijd 4+) - Stadszaal De Harmonie (gratis, wel aanmelden).
 

Open podium en expositie

Sta je het liefst zelf op een podium? Dat kan tijdens het open podium in het Neushoorncafé, waar een harp voor je klaarstaat. Neem anders een kijkje in De Harmonie bij de expositie over harpen of laat je harp nakijken door een reparateur. In de stadsschouwburg is de hele dag een specialist van Camac Harpen aanwezig.
 
14.00-16.00 uur OPEN PODIUM voor harpisten - Neushoorn (Ruiterskwartier 41, aanmelden verplicht)
10.00-17.00 uur harp expositie Camac Harpen Nederland - Bovenfoyer De Harmonie
10.00-17.00 uur Camac Harpen Nederland reparateur aanwezig - Boekenzaal (voor afspraken ga naar de website of bel  010-2306090)

Concerten

In de monumentale biljartzaal van het tegenover gelegen Friesche Club is een concert van Joost Willemze, een van Nederlands meeste succesvolle internationale harpisten. In het Sint Anthony Gasthuis treden de prijswinnende laureaten van het Prinses Christina Concours op.
 
11.00-12.00 uur concert PCC laureaat Mariska Doveren en De talentklas van Frans Douwe Slot - St Anthony Gasthuis (Schoenmakersperk 1)
15.00-16.00 uur concert PCC laureaten Duo Tiaire en Duo Lasse Reijnen en Evan van Dijk - St Anthony Gasthuis (Schoenmakersperk 1)
15.30-16.30 uur concert leerlingen JongKC  – Bovenzaal De Harmonie (Ruiterskwartier 4)
 
17.00-18.00 uur Concert Joost Willemze  - Friesche Club (Ruiterskwartier 57, inloop vanaf 16.00 uur)
 
 
 

Joost Willemze

Joost Willemze (1996) is een van de toonaangevende Nederlandse harpisten. Hij speelt al harp sinds hij zeven jaar oud is en won op 16-jarige leeftijd de eerste prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. In 2023 maakte hij een tournee langs de belangrijkste concertzalen in Nederland en won hij de prestigieuze Dutch Classical Talent Award. De jury prees zijn spel als 'harp next level'.
 
Joost heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen bij de Internationale Harpcompetitie in Wales, de Gerswhin Competitie in New York, het Concours Godefroid in Tournai, de Reinl Wettbewerb in München, de Bertold Hummel Competitie in Würzburg en de Korea International Harp Competitie in Seoul.
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van nieuwe voorstellingen, aanbiedingen en nog veel meer!
Welke nieuwsbrief wil je ontvangen?

Wekelijks een update met nieuws over voorstellingen en De Harmonie

Een wekelijkse update voor iedereen tussen 12 en 29 jaar

Aanmelden

Zoeken