PAFFF Festival 11 en 12 mei

ONE SONG

In ONE SONG wordt een energiek en bruisend schouwspel voor de kijker neergezet: een contrabassist die push ups doet, een performer die zingt terwijl hij op een lopende band staat. Iedereen in ONE SONG gaat tot het uiterste: via gezongen tekst, beelden en objecten, zuurstof en zweet, creëren de performers een collectieve viering van het menselijk lot. Steeds weer worden grenzen verlegd. De dansers trotseren de tijd en geven uitdrukking aan onze diepe menselijke behoeftes: het moment waarop we ons denkend lichaam kunnen overstijgen.
theatermaker Miet Warlop lapt met haar aanpak de theaterwetten aan haar laars. Ze gebruikte het verdriet om haar overleden broer als uitgangspunt en maakt, om de Afro Amerikaanse schrijfster Nobelprijs Winnaar Toni Morrison maar eens te citeren, “het persoonlijke publiekelijk en dus universeel.”

Verdriet kan van vorm veranderen

Jonathan Offereins, programmeur van PAFFF: “Iemand omschrijft het stuk ONE SONG als een grote levende schreeuw waar je niet aan kunt ontkomen. Die schreeuw is er één van persoonlijk verdriet en verlies: een ode aan het leven. In die tegenstelling ligt de kracht van het werk. Het persoonlijke verdriet wordt, door er een voorstelling van te maken, iets van de gemeenschap. Iedereen (her)kent wel een moment van verlies en rouw. Ondanks de thematiek weet Warlop er toch een euforische voorstelling van te maken, met humor.”
Warlop verrast door op een unieke manier beeldende kunst, popmuziek, acrobatiek en sport met elkaar te vermengen. Offereins: “De traditie en rituelen van sport interesseren haar uitermate: het podium is een soort arena of stadion, met 1 commentator, 5 toeschouwers en een cheerleader. Een violist op een evenwichtsbalk, er wordt een vlag gehesen, een toetsenist in een klimrek. Elk instrument in de voorstelling is een extra fysieke uitdaging. Warlop presenteert kunst alsof het een finale van Ajax is. Het enige wat je als kijker kan doen is hierin meegaan. Steeds wordt het geheel voortgestuwd door muziek.”
 
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van nieuwe voorstellingen, aanbiedingen en nog veel meer!
Welke nieuwsbrief wil je ontvangen?

Wekelijks een update met nieuws over voorstellingen en De Harmonie

Een wekelijkse update voor iedereen tussen 12 en 29 jaar

Aanmelden

Zoeken