Podcast kleedkamer 11

In de podcast Kleedkamer 11 van De Harmonie hoor je backstage verhalen en gesprekken die je vermaken, verwonderen en verder leren kijken. Samen met héle bekende en onbekende gasten duikt presentator Marijke Roskam in thema's van de voorstellingen in het jubileumjaar 2024: Drag als verbindende manier om diversiteit te vieren, een ode aan klassieke muziek en jong talent, klimaatstress en hernieuwde hoop, elkaar toch kunnen respecteren terwijl je iets totaal verschillend gelooft…

De Harmonie blijkt een minimaatschappij te zijn, zoveel meer dan alleen een plek waar je een kaartje koopt en achterover leunt. Luister, verdiep en vier het 150-jarig jubileum mee met De Harmonie. De eerste afleveringen vind je nu op Spotify.
 

Aflevering 5:  Een oproep tot radicale empathie

In deze aflevering praten we met Hilda Snippe en Jonathan Offereins. Hilda is visueel beperkt- ze heeft 1% zicht - en ze helpt juist mensen om de wereld completer te zien. Jonathan is artistiek leider van PAFFF. Een internationaal festival met een verzameling unieke voorstellingen die oproepen tot radicale empathie.

Samen gaan we in gesprek over de voorstellingen die tijdens dit festival te zien zijn. In het bijzonder de voorstelling Ultima Esperanza\Last Hope van de Chileense theatermaker Ebana Garin die zij samen met Hilda maakt. Samen scheppen ze een wereld waarin menselijke perceptie een wereld schept die voorbij de grenzen van het zichtbare treedt.

Aflevering 4:  Klimaatstress en hernieuwde hoop

Deze vierde aflevering gaat over klimaatstress en hernieuwde hoop. Zodra je Max Eisenbart - twintiger en jongerencoördinator/projectondersteuner bij Vereniging Circulair Friesland - en Henk de Vries - zestiger en directeur van het Fryske Gea in één ruimte zet, gaat het direct over hoop, wanhoop en de noodzaak om jong en oud samen te laten werken om perspectief te blijven zien in een wereld waar oplossingen voor de natuur, maar bovenal onze soort - de mens - zo nodig zijn. En waarbij verbeelding en kunst onmisbaar blijkt.
 

Aflevering 3: Traditie & vernieuwing: de impact van Jesus Christ Superstar

Deze derde aflevering staat in het teken van Jesus Christ Superstar. Marijke Roskam gaat in gesprek met Koen Vos (practor brede vorming bij FIRDA) en Petra Prins (Studente Pastor en jeugdwerker bij de Doopsgezinder Kerk in Leeuwarden).

Wat kan dit oude verhaal betekenen voor de jong generatie en hoe verhouden religie en verhalen zich tot de haastige tijd waarin we leven?

Aflevering 2: Een ode aan klassieke muziek en jong talent

In deze aflevering gaat Marijke Roskam het gesprek aan over klassieke muziek, op de avond dat meesterpianist Arcadi Volodos in De Harmonie speelt.

Ze gaat in gesprek met Jan Willem Roozeboom (klassiek geschoolde pianist, maker van verschillende klassieke albums én pianist, componist en producer van Guus Meeuwis) en Sylke de Jong (student Docent Drama aan NHLStenden, met een voorliefde voor klassieke muziek). Waar komt hun liefde voor klassieke muziek vandaan en wat is de betekenis ervan in hun leven?
 

Aflevering 1: Drag als verbindende manier om diversiteit te vieren

Marijke Roskam is op de avond van The Rotterdam Drag Show aanwezig in De Harmonie en gaat in Kleedkamer 11 in gesprek met gasten, medewerkers en het publiek.
 
Te gast in aflevering 1 zijn Sipke Jan Bousema (mediamaker en zeker ook verschilmaker op het thema LHBTIQ+ in Fryslân) en Jesse van der Wal (docent Engels, Drag Queen en lid van The Queer Factory).
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van nieuwe voorstellingen, aanbiedingen en nog veel meer!
Welke nieuwsbrief wil je ontvangen?

Wekelijks een update met nieuws over voorstellingen en De Harmonie

Een wekelijkse update voor iedereen tussen 12 en 29 jaar

Aanmelden

Zoeken