Invited by Arcadia, De Harmonie en Explore the North

Arcadia, De Harmonie en Explore the North presenteren gezamenlijk avontuurlijke, vernieuwende en internationale podiumkunsten als opvolging van Culturele Hoofdstad. In 2021 brengen zij vijf eigenzinnige voorstellingen met lef en een groot hart; van kunstenaars die niet zoeken naar bladgoud en bubbels, maar geïnteresseerd zijn in een goed gesprek van mens (of maker) tot mienskip. 

Francois Chaignaud en Marie-Pierre Brébant - Symphonia Harmoniae Caelestium Revelationum


Laat je onderdompelen in de magische monodieën van Hildegard von Bingen


Tijdens deze winteravonden is De Grote Kerk het decor waarin François Chaignaud en Marie-Pierre Brébant het publiek meenemen naar de magische Middeleeuwen: de tijd waarin de mens nog geen rationele orde had aangebracht maar alles verbonden was in een geheimzinnige Goddelijke Harmonie. Midden in de kerk staat een verhoging met verschillende plateaus, die ondersteund worden door rondbogen. Het doet denken aan een bouwwerk uit de Romaanse tijd. In deze setting word je teruggebracht naar de tijd waarin Hildegard von Bingen haar liedcyclus Symphonia Harmoniae Caelestium Revelationum componeerde. 

Op 23 en 24 november te zien in De Grote Kerk in Leeuwarden.

Klik hier voor meer info en tickets

 

Motus - MDLSX

Moha - Who Cares?

 Eline Arbo (Het Nationale Theater) - Yerma

MOHA en Biljana Radinoska - Who Cares?

Beleef nieuwe perspectieven van het begrip care door een unieke theatrale beleving in De Westerkerk

De ‘voorstelling’ Who Cares? Leeuwarden leidt het publiek langs een parcours door De Westerkerk waar zij op verschillende manieren ‘care’ beleven. Via verhalen, spelletjes en interactieve installaties, nodigt MOHA je uit om zorg, zorgzaamheid en aandacht vanuit verschillende perspectieven te bekijken. De definitie van care is breder dan zorg, dat vaak enkel in een medische context wordt begrepen. Care is een manier van in de wereld staan.

Op 3 december te zien in De Westerkerk in Leeuwarden.

Klik hier voor meer info en tickets