155 en Maas theater en dans

7 oktober   2021

AEGON zaal

VANAF 14 JAAR

25-11-2020 De voorstelling is door de aangescherpte maatregelen geannuleerd. Bezoekers ontvangen persoonlijk bericht.

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

Makers, performers: Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Sam van Eenbergen
Choreografie: Erik Bos

“Pielen, keten, slap ouwehoeren, eindeloos achter de computer zitten en onweerstaanbaar grappige ongein uithalen, met absurdistische humor en een tikkie lullige uitstraling als maf tegenwicht voor de glamoureuze glimlach waarmee ze hun plots opborrelende break- en b-boychoreografieën uitvoeren. (…) Stuk is even grappig als slim.” NRC ★★★★

“Stuk is zo strijdvaardig en kwetsbaar, ingetogen en uitbundig.” Theaterkrant