Visueel theater

Agrupación Señor Serrano

Birdie

donderdag

14

februari
2019

20:30

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

14

februari
2019

20:30Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

De Volkskrant was al vol lof over de vorige voorstelling van Agrupación Señor Serrano in ons land en nu komt de groep uit Barcelona op veler verzoek naar De Harmonie. En nog wel met een nieuwe, nog mooiere voorstelling: ‘Birdie’, gebaseerd op de iconische foto van José Palazon in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Met een schaalmodel van deze foto en fragmenten uit Hitchcocks vermaarde film ‘The Birds’ ontstaat een prachtige innovatieve voorstelling vol absurde humor.

Agrupación Señor Serrano was een paar jaar geleden al eens in Nederland met ‘House in Asia’. “Origineel en imitatie lopen steeds ingenieuzer door elkaar. (…) Dit beeldend objectentheater geeft laag na laag nieuwe inzichten prijs”, schreef de Volkskrant ****.

Dit keer komt de groep uit Barcelona met ‘Birdie’, dat scherpe kritiek op de huidige maatschappij bevat. Gedurende de hele voorstelling zijn fragmenten uit de film ‘The Birds’ van Hitchcock te zien. In deze thriller wordt een familie in hun huis en dorp belaagd door vogels, voor Agrupación Señor Serrano het symbool voor de immigrantenstroom.
Uitgangspunt voor ‘Birdie’ is de iconische foto van José Palazon, gemaakt in Melilla, de Spaanse enclave in Marokko. Op de voorgrond staan twee mensen te golfen, op het hoge hek achter hen proberen immigranten naar Spanje te klimmen. De foto is nagebouwd als maquette en met dit schaalmodel en videoprojecties bouwt Agrupación Señor Serrano aan een ingenieuze voorstelling, waarin de puzzelstukken langzaam in elkaar vallen.

Website: www.srserrano.com