Amsterdam Sinfonietta met Simone Lamsma

Pärt über Bach

De Friese stervioliste Simone Lamsma en de Britse Candida Thompson, tevens artistiek leider van het Amsterdam Sinfonietta, soleren in de werken van twee spirituele grootmeesters: Pärt en Bach. Pärt schreef Tabula Rasa voor het eerst in zijn kenmerkende minimalistische, verstilde stijl. In Collage über B-A-C-H mixt hij stukken Bach met zijn eigen modernistische muziek tot een stuk vol spanning en nieuwe spiritualiteit.
 
Stervioliste Simone Lamsma 

De in Leeuwarden geboren Lamsma begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was. Als negenjarige werd ze leerling van Davina van Wely en ze verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk toen ze elf was, om les te krijgen aan de Yehudi Menuhin School bij Hu Kun.  Als de jongste studente ooit werd ze toegelaten tot het Bachelor of Music-programma van de Royal Academy of Music, waarbij haar een 'full scholarship' werd toegekend. Ze studeerde op haar negentiende af met 'first-class honours' en kreeg daarbij de HRH Princess Alice's Prize toegekend voor 'voorbeeldig studentschap', de Louise Child Prize voor de hoogste prestatie van Bachelor of Music-afgestudeerden en de Roth Prize voor de beste uitslag van een vioolexamen. 

“…..Keer op keer zijn haar (Simone Lamsma’s) interpretaties een toonbeeld van muzikale eerlijkheid en superieure smaak. Lamsma heeft een prachtige muzikale persoonlijkheid die zich manifesteert alsof er geen eeuwen liggen tussen het nu van de uitvoering en het toen van de compositiedatum van de muziek die ze speelt.” (Roeland Hazendonk, Het Parool) 

 
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 10 oktober 2024
do 10 oktober 2024
20:15 - 21:55 uur
Pauze
Met pauze
Locatie/zaal
Grote Zaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 10 oktober 2024 do 10 okt 20:15 uur
Standaard € 39,50
20:15 uur Standaard € 39,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

programma

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken