Opera

AquaSonic | Between Music

i.s.m. Explore the North

Kies een datum / tijd:

Rabobank zaal

Prijs € 18,50

2018

dinsdag

20 november   2018

  20:00 uur

Geannuleerd
woensdag

21 november   2018

  15:00 uur

Geannuleerd
woensdag

21 november   2018

  20:00 uur

Geannuleerd
Rabobank zaal

Prijs € 18,50

2018

7-11-2018 Voorstelling is helaas geannuleerd wegens gezondheidsproblemen. Bezoekers worden z.s.m. op de hoogte gebracht.

AquaSonic is de nieuwste productie van de Deense groep Between Music en is een van de meest ambitieuze interdisciplinaire projecten van deze tijd: opera onder water. 

"De vijf spelers, die schijnbaar gewichtloos in hun tanks zweven, nemen de toeschouwers met hun al even gewichtloze, maar strak georganiseerde muziek mee in hun droomwereld.” (Volkskrant)

Na ontelbare experimenten in samenwerking met diepzeeduikers, instrumentenmakers en wetenschappers hebben de muzikanten tien jaar gewerkt aan speciale onderwaterinstrumenten. En hebben ze hun techniek om onder water te kunnen zingen geperfectioneerd.

Vijf muzikanten in vijf grote watertanks. Met speciaal ontwikkelde instrumenten spelen en zingen ze onder water. . AquaSonic ging in 2016 in première op de Operadagen in Rotterdam en werd daarna een wereldwijd, met een sterrenregen overladen, fenomeen. Explore the North en De Harmonie zijn trots dat ze deze onwaarschijnlijke ervaring in Leeuwarden kunnen presenteren in het jaar van de Culturele Hoofdstad.

AquaSonic was al een wereldhit van New York tot Sydney en verovert in november Leeuwarden

Website: www.betweenmusic.dk

“AquaSonic is one of the most spectacular and groundbreaking performances.." Volkskrant (NL)

“..a sound that’s haunting in the most beautiful way” Huffington Post (US)

“..as fascinating as it is eerie. The musical instruments along with the distinctive underwater singing are an extraordinarily original experience” The Daily Star (UK)

“Masterpiece from another world” Fine Spind