Arno Schuitemaker

30 appearances out of darkness

Voorstellingen van choreograaf Arno Schuitemaker moet je ervaren, beleven en ondergaan. Keer op keer maken ze een verpletterende indruk. In zijn dansvoorstellingen staan het mysterie van onszelf en van ons menselijk lichaam centraal. 30 appearances out of darkness draait om kwetsbaarheid. Waarbij het donker desoriënterend en bedreigend is, maar door verandering van perspectief de wereld omtovert tot een hoopvolle plek.  Zelf zegt hij hierover: “Heeft niet elke onweerswolk een zilveren randje?”

Arno Schuitemaker: "Misschien is het een bewijs dat ik ouder word, maar ik voel dat ik me steeds minder verzet tegen de kwetsbaarheid van het leven. Toen ik Derek Jarmans boek Chroma aan het lezen was, resoneerden deze woorden bij me: Is zwart hopeloos? Heeft niet elke donkere onweerswolk een zilveren rand? In donkerte ligt de mogelijkheid van hoop. Het bracht me ertoe te willen nadenken over de betekenis van deze paradox, en hoe het ons ten goede kan komen. Misschien kunnen we verlichting vinden door in het donker te verdwijnen, al was het maar om er aan de andere kant uit te komen."

“Hopefulness is risky, since after all it is a form of trust, trust in the unknown and possible.”

- Hope in the Dark, Rebecca Solnit

 

BIOGRAFIE

Arno Schuitemaker maakt voorstellingen die je moet ervaren. Hyperfysiek en betoverend, zijn werk wordt geprezen om de inventieve vormen die hij creëert om uitdrukking en diepgang te geven aan thema’s waar het intieme en universele elkaar ontmoeten. Het maakt hem een van de intrigerende podiumkunstenaars van het moment. Noem het dans, performance of een totaalervaring, het is van wereldklasse: zijn bijzondere werk is te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in meer dan 25 landen.

Volledige bio op https://arnoschuitemaker.com/nl/about

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 19 september 2024
do 19 september 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 19 september 2024 do 19 sep 20:30 uur
Standaard € 24,50
20:30 uur Standaard € 24,50 Start verkoop 20-06-2024 12:00
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken