Jeugd & Familie

BAS. wat je moet weten om te leven

BOG. & hetpaleis

donderdag

28

maart
2024

19:00 uur

Middenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 10 JAAR

donderdag

28

maart
2024

19:00 uurMiddenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 10 JAAR

Na het met een Zilveren Krekel bekroonde KID. maakt makerscollectief BOG. opnieuw een familievoorstelling in samenwerking met hetpaleis en buigt het zich over de grondtoon van het leven. Wat moet je weten om te kunnen leven? Een theatervoorstelling als een popconcert, die zaagt aan de stoelpoten van ‘dat wat je nu eenmaal hoort te weten’. Kortom: een voorstelling voor iedereen die zich niet zomaar de les laat lezen.

Alle hoofdsteden van de wereld.
Alle onderdelen van een fiets.
Alle betekenissen van het woord ‘niets’.
Hoe vleermuizen eigenlijk met elkaar communiceren. omen.
De wortel van 144.
De slag bij Waterloo.
De werking van het zwellichaam alsook de vervoeging van être et avoir en waarom je met twee woorden moet spreken.
Waarom draait de aarde rond de zon en wie weet er hier waar de oorlog mee begon?
Waarom? Warum! Wederom!
Koppen dicht! En zeg mij na: Mit, nach, bei, seit, von, zu, aus!

Over BOG.:
BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. Sinds de eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) maakt BOG. filosofische, talige, muzikale voorstellingen over wezenlijke thema’s uit het leven van ieder mens. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater waarin taal en muziek samenkomen. Door vele verschillende jongeren en volwassenen te bevragen, zoekt BOG. naar waar het voor ons om draait, dit bestaan.


Credits:
Concept, tekst en spel: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen & Lisa Verbelen
Productie en publiciteit: BOG. & hetpaleis
Fotograaf: Illias Teirlinck

"KID. is een fenomenale voorstelling waarin de generatiekloof tussen volwassenen en kinderen de vorm van een muur heeft gekregen. De ouders kijken tegen de kale achterkant aan en worden figuranten, terwijl aan de kinderkant niets onbesproken blijft over hun ouders en volwassenheid. De tekst is intelligent en dat maakt KID. origineel, confronterend en goudeerlijk." VSCD Jeugdtheaterjury bij de uitreiking van de Zilveren Krekel 2019 over KID

 

Deel deze voorstelling:   E-mail