Musical

Boni De Musical

Een held strijdt voor vrijheid

woensdag

24

januari
2024

20:15 - 23:00 uur
Met pauze

Grote Zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

woensdag

24

januari
2024

20:15 - 23:00 uur
Met pauzeGrote Zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

"Doet denken aan megahit Hamilton." Parool

Met nieuwe muziek vol soul, rap en spoken word wordt het mythische verhaal van Boni verteld: een van de grootste Surinaamse helden in het verzet tegen de Nederlandse onderdrukking. Deze grote groep acteurs, zangers en dansers brengt je terug naar de 18de eeuw en toont zijn strijd tegen de slavernij. Een musical over een wond in de tijd, liefde, verzet, broederschap en trots.

Het verhaal
Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Boni, de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden.


Credits
Regie: Stanley Burleson
Choreograaf: Roy Jonathans
Compositie en muzikaal leider: Norman van Geerke
Cast: Urvin Monte (Boni), Jeannine La Rose (Boni’s moeder), Juan Wells (De Friderici) en Juneoer Mers (Gouverneur en Bambi, dubbelrol). Naast deze namen zullen Susan Malaika Bailey (Ma Cato), Leo-Alexander Hewitt (Baron) Melissa Kanza (Afiba) en Xavier Molijn (Jolicoeur) + een wervelend ensemble.

Stichting Doewet in coproductie met: Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname & George Visser Productions

Fotografie: Roy Beusker & Annemieke van der Togt

"Het verhaal van de Surinaamse vrijheidsstrijder Boni wordt wervelend verteld in een musical die doet denken aan megahit Hamilton." Parool

"Zeer intense ervaring, met dynamische choreografieën." Parool

"Regisseur Stanley Burleson slaagt er buitengewoon goed in om alle muzikale en gedanste nummers in feilloze timing en flow aanstekelijk, vindingrijk en organisch met elkaar te verbinden." Theaterkrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail