Branden

Toneelschuur Producties & Theater Oostpool | Abdel Daoudi

De tweeling Jeanne en Simon horen bij het overlijden van hun moeder dat hun vader nog leeft én dat ze een broer hebben. Ze krijgen de opdracht hun vader en broer te zoeken. Wat volgt is een ontdekkingsreis door een door burgeroorlog verscheurde familiegeschiedenis. Branden gaat over woede die zich niet laat oppotten, geweld dat zich niet laat neerslaan en wraak die altijd de kop opsteekt.

Nawal is als jong meisje zwanger is geraakt van vluchteling Wahab, maar heeft het kind moeten afstaan. Nadat ze op latere leeftijd heeft leren lezen en schrijven, is ze naar haar kind op zoek gegaan, maar verwikkeld geraakt in een verschrikkelijke cyclus van oorlog, geweld en tegengeweld. Een generatie later gaan Jeanne en Simon ook op zoek naar hun broer en hun vader. We zien in Branden twee verweven zoektochten, wat een intrigerend drama oplevert over de gewelddadige aard van de mens, onuitroeibare levenslust, en haat en liefde die soms zó op elkaar lijken dat je het verschil niet meer ziet.

Branden gaat over woede die zich niet laat oppotten, geweld dat zich niet laat neerslaan, wraak die altijd de kop opsteekt. Over ontdekken dat je familiegeschiedenis in stukken ligt, over intergenerationeel trauma en de morele keuzes waar je door je voorouders voor wordt gesteld. Branden laat zien dat je bestaan op zijn grondvesten kan trillen en je dan toch de moed kunt vinden door te gaan.

Regisseur Abdel Daoudi (Geschiedenis van geweld) zet met Branden een volgende stap in de complexe relatie die we wij mensen hebben met geweld en gewelddadige systemen. Met Branden wil Daoudi laten zien hoe besmettelijk geweld is – en hoe we eraan kunnen ontsnappen.

Abdel Daoudi: “De enige manier om de cyclus van geweld te doorbreken, is door de mensen achter dat geweld écht te zien, slachtoffers én daders. Ik wil mijn publiek uitdagen om zich te verplaatsen in al die onbekende perspectieven, vanuit radicale empathie. Branden is een denkoefening die voorbijgaat aan goed en kwaad.”

Inleiding
De inleiding zal ingaan op het maakproces, inspiratie en de complexe relatie die wij mensen hebben met geweld en gewelddadige systemen.

Credits

Regie-assistent Catoo Lustig
Vertaling Tom Kleijn
Spel Yara Brand, Shahine El-Hamus, Hajar Fargan, Malou Gorter, Helen Kamperveen, Alwin Pulinckx, Mohammed Azaay
Dramaturg Madelon Kooijman
Kostuum ontwerp Dymph Boss
Geluidsontwerp Jelle Hoekstra
Scenografie Marloes & Wikke
Licht ontwerp Casper Leemhuis
Hoofd productiehuis Fabian Pikula
Productieleider Jessie Verbrugh
Productie Petra Swagers, Willy Veen
Hoofd marketing Sjoerd Appelman
Marketing Eva Lute
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
di 29 oktober 2024
di 29 oktober 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
19:30 | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

di 29 oktober 2024 di 29 okt 20:30 uur
Standaard € 24,50
20:30 uur Standaard € 24,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken