Compagnie Tiuri

Free Birds Fly

Deze ontroerende dansvoorstelling gaat over vrijheid, die de mens en de samenleving in al haar kleuren, bevliegingen en tekortkomingen laat zien. Want wat is vrijheid nou eigenlijk? Heeft het met een ander te maken of zit het in jezelf? Compagnie Tiuri is een jong, vernieuwend en inclusief dansgezelschap met een harde kern van zelfopgeleide dansers met een beperking, die je wakker schudden en een spiegel voorhouden.
 
Free Birds Fly is onderdeel van onze jubileumprogrammering #150jaar

Onze vrije stem verlangt dat de wind haar kan dragen - voorbij alle trommelvliezen - volledig naar binnen. Zonder de ongemakkelijke angst om niet begrepen te worden of te verdwalen. We zijn allemaal op zoek naar hetzelfde: licht en stilte, liefde en lucht. Dus we ademen in, springen en vangen de wind met open vleugels.

In de derde productie van Compagnie Tiuri gaan elf performers op een innerlijke reis. Zij willen dansen om vrij te zijn. Tijdens de eerste landelijke tournee van het gezelschap werden met de voorstelling “No Bodies” de schotten van de samenleving zichtbaar gemaakt, om deze vervolgens te doorbreken. In de nieuwe dansproductie “Free Birds Fly” zal het niemandsland dat hieruit ontstond, verlaten worden om daadwerkelijk vrij te kunnen zijn. Niet alleen in de wereld waarin we leven, maar juist ook binnen in onszelf.

Compagnie Tiuri is een professioneel inclusief gezelschap dat gekenmerkt wordt door het poëtische, rauwe en menselijke danstheater dat zij voortbrengen. De compagnie biedt hen de kans om hun unieke en tot zover nog ongekende talent zichtbaar te maken aan de wereld. Dit doen zij samen met gastdansers en -muzikanten die hun eigen menszijn en verhaal meebrengen. Door die waarachtige ontmoeting tussen hen vallen maskers af en wordt de mens in al zijn kleuren en diversiteit zichtbaar. Op deze manier nodig en zij de toeschouwer uit om in beweging te komen. Een beweging die groter is dan onszelf.

Compagnie Tiuri heeft in haar driejarig bestaan het kunstlandschap al aardig opgeschud. Het gezelschap werd landelijk geprogrammeerd op het Holland Dance Festival en de Nederlandse Dansdagen, en artistiek leider Jordy Dik ontving een nominatie voor de Innovatieprijs 2022 van dezelfde Nederlandse Dansdagen. Daarnaast won Jordy met het stuk YOU AND ME AND ALL THE OTHERS de BNG Bank Dansprijs van 2023. Het gezelschap slaagt hiermee als eerste in Nederland om de niche van de inclusieve kunst achter zich te laten en op te vallen en geprogrammeerd te worden in het reguliere aanbod. Hiermee zijn zij de koploper van een nieuwe generatie theatergezelschappen en kunstenaars die staan voor menselijkheid, inclusiviteit en diversiteit en lijkt hun reikwijdte snel onze landgrenzen te gaan ontstijgen."

Website: compagnietiuri.nl

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
wo 27 november 2024
wo 27 november 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

wo 27 november 2024 wo 27 nov 20:30 uur
Standaard € 22,50
20:30 uur Standaard € 22,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken