Toneel

Crashtest Ibsen

Het Zuidelijk Toneel | Sarah Moeremans

donderdag

16

november
2023

19:00 uur

Middenzaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

18:00 uur | inleiding gratis, wel reserveren

donderdag

16

november
2023

19:00 uurMiddenzaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

18:00 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Zin in een avondje bingewatchen? Ga er maar voor zitten, want regisseur Sarah Moeremans brengt maar liefst drie radicaal bewerkte Ibsenklassiekers op één avond. Volg het leven van de inwoners van een 19e-eeuws Noors stadje, waar zich de drama’s Crashtest Nora, Volksvijand en Ik zie spoken afspelen. Met de nodige humor en spelplezier spietsen de acteurs allerlei urgente maatschappelijke kwesties aan hun speer. De Crashtest der Crashtests, inclusief Noorse lekkernijen!

In Crashtest Ibsen volg je op één avond in drie afleveringen, van ieder een uur, het leven van de inwoners van een fictief negentiende-eeuws Noors stadje. Deze Crashtest is te snel om weg te zappen, nog immer belachelijk actueel en uitermate binge-waardig. Let’s Crashtest & Chill.

De Crashtest der Crashtests
Tussen 2013 en 2018 voegden Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht elk seizoen een nieuwe Crashtest Ibsen toe aan hun collectie en waren met deze voorstellingen jarenlang de hits van Oerol en de theaters. In de stukken reden ze Henrik Ibsen onbeschermd en plankgas tegen de muur, om daarna zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. Recent reden ze nogmaals hun eigen bewerkingen tegen diezelfde muur voor deze bingewatch-editie: 1 avond, 3 afleveringen, 6 acteurs, 18 personages.

All inclusive theaterervaring
Het is de hoogste tijd om de Crashtest der Crashtests te bingewatchen. Crashtest Nora, Crashtest Volksvijand en Crashtest Ik Zie Spoken zijn op één avond te zien. In iedere aflevering spietsen de personages op een lichte manier, met de nodig humor en in hoog tempo, maatschappelijke kwesties als een portie verse vis aan hun speer. In iedere aflevering maak je kennis met de moraalridder, de non-conformist, de voorzichtige, de revolterende, het zwarte schaap en het buitenbeentje. Verwacht een theaterervaring vol plotwendingen, drama en messcherpe dialogen. En tussen de afleveringen door doe je jezelf tegoed aan Noorse snacks of maak je een praatje met de acteurs terwijl zij zich opmaken voor de volgende aflevering.

Over Sarah Moeremans:
Sarah Moeremans (1979) wordt in 2025 de nieuwe artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Eerder werkte ze voor o.a. Oostpool en het Noord Nederland Toneel. Sarahs werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de succesvoorstellingen Rijgen, What Ever Happened to Mr. Pete? en Shut Up and Play with Me.

Inleiding:
Er zal een uur voor de voorstelling een gratis inleiding plaatsvinden. Reserveer je tickets via de website.


Credits:
Regie: Sarah Moeremans
Tekst: Joachim Robbrecht
Spel: Judith van den Berg, Gillis Biesheuvel, Evelien Bosmans, Joep van der Geest, Louis van der Waal & Peter Seynaeve
Kostuumontwerp: Daphne de Winkel
Vormgeving: Ruimtetijd - Theun Mosk 
Geluidsontwerp: Timo Merkies
Lichtontwerp: Stan Bannier 
Regieassistent: Kato Cornil 
Artistiek advies: Piet Menu

Crashtest & Chill // de ultieme Ibsen-binge

“'Het is altijd een plezier om te kijken naar de groep zeer getalenteerde acteurs, die wel raad weten met het taalvernuft van Robbrecht. Die laat ze zeggen dat er "geen oude koeien uit de fjord" moeten worden gehaald, of bij een betwiste emotie: "Het voelt heel echt voor het toneelpersonage dat hier staat." NRC

"Drie keer Ibsen in een glansrijke en briljante theatercarrousel." Theaterkrant

“Crashtest Ibsen haalt veel tegelijk overhoop maar komt daar moeiteloos mee weg.” ⭐⭐⭐⭐ Theaterkrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail