De Aanslag

Dé literaire klassieker terug in het theater

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller over schuld en onschuld is terug in de theaters met een goede reden: dit indringende, spannende stuk is een must see, helemaal in het licht van tachtig jaar bevrijding. In 1945 wordt naast het huis van Anton een collaborerende agent doodgeschoten, maar zijn lichaam wordt verplaatst. Anton komt erachter dat de lijn tussen goed en slecht zeer dun is.

Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige misschien niet ook onschuldig, en de onschuldige misschien ook schuldig? Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft, want de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend.

Met Leendert de Ridder, Henriëtte Tol en Peter Bolhuis in de hoofdrol, brengen zij samen met regisseur Bruun Kuijt een eerbetoon aan de nalatenschap van het originele creatieve team: Ursul de Geer en Léon van der Sanden.

Inleiding
Vooraf wordt een inleiding gegeven waarin dieper wordt ingegaan op het maakproces (hoe vertaal je een boek naar het toneel?) en de thematiek van De Aanslag. Daarbij staat de scheidslijn tussen wat goed is en wat fout centraal.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 10 april 2025
do 10 april 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
19:30 | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 10 april 2025 do 10 apr 20:30 uur
Standaard € 34,50
20:30 uur Standaard € 34,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken