De Dresser

Karina Holla

Theo d'Or-winnares Karina Holla speelt een acteur in crisis, die aan de ene kant wil stoppen met spelen, maar aan de andere kant verslaafd is. Inspiratie haalde ze uit film, toneel en eigen ervaringen uit haar omvangrijke theatercarrière. Deze collage-voorstelling met beeld, beweging, muziek en tekst, biedt een kijkje in de theaterwereld: aan de ene kant magie en verbeeldingskracht, aan de andere kant angst en gevoeligheid.

 

“Wie ben ik niet allemaal geweest? En nog weet ik niet wie ik ben!”

De acteur staat op het punt zijn verstand te verliezen, hij vecht voor zijn leven en voor zijn passie voor theater. Hij heeft een zenuwinzinking, hij is verscheurd, hij is verdwaald in zijn eigen geheugenlabyrint. Aan de ene kant wil hij ophouden met spelen, aan de andere kant is hij verslaafd.
 
“Meer, meer ik kan niet meer, ik heb niets meer om te geven.
Ik wil niet avond aan avond verf op mijn gezicht smeren, kleren dragen die niet van mij zijn.
Ik ben geen kind dat zich verkleedt voor een spel, dit is mijn werk, mijn levenswerk.”

Over Karina Holla
De afgelopen 35 jaar maakte Karina Holla bewegingstheater, als performer, docent en regisseur. Na haar studie aan de Amsterdamse Theaterschool maakte ze haar eigen voorstellingen. Voorbeelden zijn Valeska, ich bin eine Hexe (1983), over het roerige leven van de groteske danseres Valeska Gert, Solo Duo (1985, eerste Mimeprijs) haar internationale doorbraak die in elf landen gespeeld werd; Falten (2005), waarvoor zij drie oudere mimeacteurs regisseerde en Kafka Project (prijs Beste theatervoorstelling Kroatië 2013). In 2018 ontving zij de Theo d’Or voor haar aangrijpende rol in ROMP.

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 30 mei 2025
vr 30 mei 2025
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

vr 30 mei 2025 vr 30 mei 20:30 uur
Standaard € 23,50
20:30 uur Standaard € 23,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken